zondag 22 april 2012

Quiltvitamientjes!

Naarmate ik langer quilt word ik steeds kritischer over welke projecten ik nog wil gaan maken. Ik vind namelijk lang niet alles mooi. Ik kan het enorm bewonderen als mensen met projcten bezig zijn die ik zelf nooit gekozen zou hebben. Maar dat maakt quilten juist zo leuk.

Ook houd ik er niet van om bezig te gaan met iets waar plotseling iedereen mee bezig is. Dan is voor mij het verrassende er alweer van af. Ik kies mijn project en geef er liever mijn eigen draai aan. Ben eigenlijk altijd wel een tikje eigenwijs in die dingen geweest. Dat is denk ik ook een van de redenen dat ik nooit een cursus gevolgd heb. Ik doe graag alles op mijn eigen manier.

Gelukkig heb ik een vriendinnetje dat mij hierin volledig begrijpt. Jaren geleden leerde we elkaar kennen en die vriendschap is nooit meer over gegaan. We zien elkaar niet vaak want we wonen best een eindje rijden bij elkaar vandaan. Maar we spreken elkaar wel elke week. En soms zoeken we elkaar op, al dan niet vantevoren afgesproken. En gisteren was zo'n onverwacht bezoek.

Gisterochtend belde ze me op en voordat ik het wist zat ik in de auto richting het Brabantse land. Een paar jaar geleden heb ik Nathalie aangestoken met het quiltvirus. Ik zie ons nog samen de bananendoos met lapjes sorteren die zij had gekregen. Daarna samen lapjes kopen voor haar 1e echte project. En kijk eens wat ze nu een mooie quilts maakt!

Afgelopen week belde ze me op en ze was helemaal enthousiast over een project wat ze in gedachten had. Je kunt er op haar blog alles over lezen. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk want gaandeweg werd ik ook blij van het project. Al gaat het bij mij wel in een iets andere vorm worden dan bij haar.

Dus gisteren, onder het genot van een kop koffie, moest er natuurlijk gekeken, gerekend en gedacht worden hoe dat allemaal ging worden. Natuurlijk kwamen we tot de ontdekking dat we niet genoeg stof hadden. Dus hup....de auto in richting Dorry. Ik had me voorgenomen om de hele quilt van lapjes te maken uit mijn eigen kast. Maar toen ik bij Dorry in het winkeltje stond leek het me wel leuk om ook eens te werken met kleuren waar ik nooit mee werk. Kleuren die helemaal mijn kleuren niet zijn zoals paars, helblauw en geel. Dus kocht ik bij Dorry een paar stroken van die 'vieze' kleuren.Daarna zijn we ook nog naar de Quiltsteek in Best geweest en ook daar heb ik nog een paar strookjes gekocht.
Toen ik thuiskwam ben ik begonnen met het tekenen en knippen van de eerste mallen


Zoals jullie zien wordt dat weer veel plakken. Een prima vakantiewerkje lijkt me!

En dan nog even een blik op mijn keurige scrapmandje:


Ik ben er zo trots op!

Ik zeg niet dat al deze scraps gebruikt gaan worden in dit project. Vandaag ga ik eens kijken welke stoffen nog meer geschikt zijn. Wordt dus vervolgd!

7 opmerkingen:

Marcha zei

Oh heerlijk om zo te shoppen.... zelf kan ik het nooit laten gewoon lekker stofjes mee te nemen zonder dat er een project aan vast zit. HEBBEN HEBBEN HEBBEN.... maar vaak komen ze dan toch wel van pas bij een werkje wat weer op stapel ligt!

quilting Jeannet zei

Anna, ik ga je project gewoon volgen, met de vieze stofjes.....

nathalie zei

Wat een lieve blog is dit, lieve vriendin!! Een dierbare vriendschap is het, die we samen delen. We gaan er wat moois van maken, van dit project. En je lapjes zijn helemaal mooi hoor, niks viezigs aan!

Anoniem zei

Dat van die bananendoos herinner ik me ook nog. Je weet virtueel volgen wij elkaar al jaren:p
Hé gat Astrid wat een vieze kleuren, vooral die paarse zou ik niets mee kunnen lol.
Veel plezier met jullie nieuwe project en prachtige stoffen.
Overigens herken ik dat wel; zelf doen en dan vooral anders en niet als iedereen.
Fijne dag.

Anja.M zei

Haha...vieze stofjes.
Ben heel benieuwd wat je gaat maken.
Ik zag in je vorige blog dat je ook de resten bakken gereorganiseerd hebt.
Toevallig ben ik vandaag ook in mijn resten lappen bak gedoken en heb weer een nieuwe quilt bedacht zodat er weer wat ruimte komt ;0)...in de resten bak.
Quilt groetjes Anja.

Ann zei

Lovely fabrics Anna, I am looking forward to seeing your new project.

Hennie zei

Volgens mij ga je deze "vieze" kleurtje helemaal om toveren tot een mooie quilt top ! ! !
Veel succes met je nieuwe project, ik ga ook even bij je vriendin kijken, volgens mij ben ik nog nooit bij haar langs geweest.

Groetjes Hennie.