vrijdag 13 april 2012

Blauwe letterlap

Ik had jullie beloofd om mijn blauwe geborduurde letterlap te laten zien. Wel... dit is 'm dan:


Jaren geleden (2002) zat ik elke vrije minuut aan deze lap te werken. Tijdens de zwemles, balletles, op vakanties je kon het zo gek niet bedenken of deze lap sjouwde ik mee. Het is een oud patroon uit een Ariadne. Hij is geborduurd met handgeverfd garen van Weeks Dye Works. Prachtig garen alleen wel opletten dat het niet gaat bloeden.

Ik had toen al het idee om er een quilt van te maken en ben daar uiteindelijk ook dapper mee begonnen. Met dit als resultaat:


En toen ben ik ermee gestopt. Het werd totaal niet naar mijn zin. Nu ik de lap zo bekijk weet ik precies waar het probleem zit. Het ABC is geborduurd op een geruit stramien. En dat wordt in combinatie met de stoffen veel te druk.

Dus deze lap is in de kast beland en ik ben in 2008 vrolijk met een nieuw ABC begonnen. Want die kwam toen op mijn pad


Op een nieuwe ondergrond maar wel met hetzelfde garen. En in deze staat vond ik het afgelopen week weer terug. Drie strengetjes garen, een lap met een begin en geen patronen. Ik heb me suf geprakkizeerd welk patroon dit toch moest zijn. Niets maar dan ook helemaal niets kon ik ervan vinden. En opeens kreeg ik een helder idee. Ik wist vaag de naam van de lap nog dus ik ben gaan googlen. En bingo! Weer gevonden. Dus snel de patronen geprint en in de tas voor Engeland gestopt. Mocht je 'm ook willen maken dan is dit (klik) de link!

Ik ga vandaag weer verder met opruimen op mijn werkkamer. Eens kijken wat voor leuks ik allemaal weer tegenkom! Fijne dag allemaal!

6 opmerkingen:

soyee zei

Wat een werk Astrid.Ik zou het ook te druk vinden.
Ik denk dat de "herstart" mijn voorkeur heeft.
Veel succes.

Else zei

Oh maar die 1e vindt ik ook wel wat hebben, maak er een klein quiltje van! En suc6 met de nieuwe start. Fijn weekend, knuffel Else

Else zei

Klik ik de link aan, ja hoor valt het muntje dat patroon heb ik gisteren net uitgeprint voor de vakantie!! (lol)

carine zei

Wat een leuke Blog-naam heb je!Ook je werkje is fabuleus!Kijk uit naar de volledige afwerking. Groetjes Carine-patchworkstar

sylvia zei

heerlijk, al die letterlappen!
Hier nog zo'n verslaafde, alleen te weinig tijd...:(
dus ik houd het nog even bij mijn Mille M.
ik hoop voor je dat je nog heeeeeel veel leuke dingen tegenkomt!!
groetjes, Sylvia

Ann zei

Very, very nice embroidery. The blue threads you are using are gorgeous.