woensdag 4 april 2012

Huizen!

Heel wat jaartjes geleden heb ik een tijd een borduurmanie gehad. Het patchen stond op een lager pitje en ik wilde toch iets met naald en draad te doen hebben. Eerst heb ik uit een oude Ariadne een alfabetlap geborduurd. Tijdens de zwemlessen van de kinderen (nu zo'n 10 jaar geleden) heb ik heel wat steekjes gepikt. Die lap wilde ik destijds verwerken tot een quilt. Ik ben daar ook dapper mee begonnen maar toch is dat ding in een hoek beland. Ik zal 'm binnenkort eens opzoeken en aan jullie laten zien.

Ik ontdekte de winkel van Crownstitches (klik) en al hun prachtige spulletjes! Een paar jaar lang heb ik meegedaan met de garenclub. Elke maand krijg je 5 strengetjes handgeverfde borduurgaren toegestuurd. Dat was elke maand weer een feestje om de envelop open te maken. En ondertussen groeide mijn verzameling handgeverfde garens.

Natuurlijk moest er ook iets gedaan worden met al die prachtige garens. Dus abonneerde ik mij ook op de huisjesclub. Elke maand kreeg je het patroon van een huisje toegestuurd zodat je na 6 maanden een leuk borduurwerkje had.


Dit is 'm dan. Let niet op de vouw want ik kwam dit lapje bij toeval weer tegen in een doos. Door het huisjesvirus wat nu door quiltland waait leek het me wel leuk om dit lapje te laten zien. Als je goed kijkt zie je het jaartal 2007 in het lapje staan. Zo lang ligt het dus al in een doos te wachten.

Wat ik er precies mee ga doen weet ik nog niet. Het zijn hele lieve en zachte kleuren. Een kijken of ik bijpassende lapjes heb. Wie weet verwerk ik 'm dan toch wel tot een quilt

Fijne woensdag allemaal!

4 opmerkingen:

katrien zei

Wat mooi die geborduurde huisjes.En zo fijntjes.

Judith zei

Grappig hoe vurig we met iets bezig kunnen zijn om het vervolgens in een doos te laten verdwijnen! Leuke huisjes, heel trend settend

soyee zei

Wat leuk Astrid om deze weer eens te zien. Ik herinner mij wel een enkel huisje van deze of gene handwerkclub!

Annelies zei

Dit zijn weer heel andere huisjes. Erg leuk !