maandag 16 april 2012

Zwart gat...

daar viel ik nou niet bepaald in toen ik de laatste steekjes zette aan mijn flannelen quilt (zie vorige post). Integendeel; er liggen hier nog tientallen tops die schreeuwen om een paar steekjes. Maar hoe hard ze ook schreeuwen, ik blijf lekker in mijn eigen tempo doorgaan.

Ik ben ook doorgegaan met het leegruimen van de werkkamer. De wonderlijkste zaken kom je er tegen. Een paar jaar geleden had ik een manie om alles in gripzakjes te doen. Wat ik ook gesneden of in elkaar gezet had, overal lagen gripzakjes.

Soms met daarin een briefje met daarop op zijn minst het boek waarin ik kon vinden wat het moest gaan worden. Maar meestal was het een zoekplaatje. Zo ook bij deze zak:


Mooie bruine stoffen in repen gesneden maar wat hier nou de bedoeling van was???
De tut eigenwijs in mij gaat dan net zo lang zoeken tot ik het gevonden heb. Na lang speurwerk kwam ik erachter.Deze quilt was de bedoeling:


Ik vind het nog steeds een plaatje. De maten van de gesneden stroken kloppen met het patroon. Dus ik zou zo kunnen beginnen. Maar ergens heb ik het vermoeden dat ik te weinig achtergrondstof heb. Daar ga ik me vandaag maar eens verder in verdiepen.

Ik kwam nog een interessant doosje tegen:


Allemaal zelfkantjes. Ooit gespaard om er een tas van te maken. Ik heb zelfs al een beginnetje gemaakt. Omdat ik weet dat dit toch niks gaat worden wil ik er iemand anders een plezier mee doen. Mocht je belangstelling hebben dan roep maar...stuur ik het naar je toe!

Vandaag heb ik een vrije dag. Ik ga verder met de speurtocht op mijn eigen werkkamer. Wie weet wat ik nog meer tegenkom.
Een fijn begin van de week allemaal!

7 opmerkingen:

Annelies zei

Toch zijn die zakjes wel handig. Ik vond laatst zo'n zakje met log cabin resten. Had ik zomaar weer drie blauwe huisjes.

Else zei

Ik denk dat ik maar een blogje maak een link naar jou, want ik ben met precies het zelfde bezig (hamsteren, lol) Suc6 fijne dag, knuffel Else

Quiltendewilma zei

hahaha,.. wat heerlijk die speurtocht!! Wacht, ik zal je helpen,..
;o)

christine zei

gezellig als je in je werkkamer veel van die zakjes kan tegen komen . mijn werk kamer is nog erg kaal ben druk bezig hem tevullen hahaha .

christine

Ann zei

Hello Anna, you have an Award on my blog, I hope you accept, Ann

Anoniem zei

Ik probeer het nog een keer.Had net al een berichtje gestuurd dacht ik maar zie niets staan.
Leuk te lezen van al je projecten in zakjes.Heel herkenbaar.Ik heb trouwens wel belangstelling voor je zelfkantjes als je dit niet erg vind.Ik heb er wel wat maar nog lang niet genoeg om er een tasje of etuitje van te maken.Heb je nu ook aan mijn favorieten toegevoegd want je hebt een leuke site.Vriendelijke groet,Corry

soyee zei

Iedere gek zijn gebrek, en wie wat bewaart heeft wat!!!