woensdag 18 april 2012

Hexagonnen en award

De hexagonnen zijn lange tijd bij mij uit beeld geweest. Ver verstopt in een hoekje van mijn werkkamer wist ik dat dit doosje moest staan. Maar ik vond het eigenlijk helemaal niet meer leuk om eraan te werken.

En zo vond ik het doosje terug


Gesneden stroken want dit doosje is zeker al zo'n 6 jaar oud. Toen plakte we nog geen stof om vormen heen maar toen werden hexagonnen nog op de 'ouderswertse' manier gemaakt; al dan niet met behulp van liesl knijpertjes.

Er zaten zelfs nog blommen in:



En al heel veel hexagonnetjes om aan elkaar gezet te worden



Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben er toch maar weer aan begonnen. Na hard werken is dit het beginnetje van een nieuwe quilt


Mijn dochter is er helemaal enthousiast over en hoe meer ik er mee bezig ben; hoe leuker ik het ga vinden. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik eindelijk de goede naaldjes heb gevonden om vormen met kartonnetjes erin aan elkaar te zetten


Kijk maar eens naar het buisje links op de foto. Het zijn Milliners naaldjes van Busy Fingers. Geen gooedkoop buisje maar super naaldjes. Ik heb een beetje lange naaldjes genomen omdat ik dat bij dit soort werkzaamheden prettig vind. Dan pakken mijn vingers de naald makkelijker vast. Echt een aanrader als je met kartonnen vormen werkt.

Gisteren ontving ik van Ann een Liebster Award


Dank je wel Ann voor dit ontzettend lieve gebaar. Ik weet dat het de bedoeling is dat ik de award doorgeef. Maar ik zou eerlijk gezegd niet weten aan wie. Ik kan echt geen keuze maken. Er zijn zo ontzettend veel blogs die mij inspireren en waar ik graag kom om te lezen en te kijken. Daarom is deze award voor iedereen die elke dag weer de moeite neemt om een leuk verhaaltje te schrijven en die daarmee ons een kijkje in hun (quilt) leven gunnen.

Ik verbaas me er ook steeds weer over dat er zoveel mensen zijn die mijn blog te moeite waard vinden om te kijken.
Ik wil iedereen dan ook bedanken voor alle lieve reacties op mijn blog.

Allemaal een fijne woensdag!

7 opmerkingen:

Marcha zei

Heerlijk om zo weer een 'nieuw' oud projectje te starten! Quilten blijft leuk, stop het een poosje weg en het is weer als nieuw! Veel plezier met de hexjes weer en gefeliciteerd met je award!

Annelies zei

Gefeliciteerd met je award !
Ik zou zeker doorgaan met je hexjes.

soyee zei

Fijn doorgaan met je mooie quilt, dan hebben wij ook weer reden om even te komen kijken :p

Ann zei

Gorgeous fabrics Anna, I love your hexagons!

Ineke Hulzebos zei

Gefeliciteerd met je award, gisteren heb ik er ook 1 mogen ontvangen.
Je hexagonnen zijn erg mooi, ik heb een paar jaar geleden ook hexagonnetjes aan elkaar gemaakt, maar geen bloemen, gewoon willekeurige stofjes, geen 1 dezelfde. Zal wel een keer een foto van plaatsen op mijn blog. Groetjes en fijne dag. (Nog bedankt voor je lieve rectie op mijn blog ;-))

Ineke Hulzebos zei

Sorry, moet zijn reactie :-(

Hennie zei

Je hexjes zijn erg mooi, het geheel ziet er geweldig uit, gelukkig heb je de smaak weer te pakken.

Groetjes Hennie.