vrijdag 20 april 2012

Made in Holland


Is het geen schattig borduurwerkje! Maar het is niet gemaakt in Holland. Dit werkje heb ik jaren geleden tijdens een vakantie in Italie gemaakt. Al bordurend aan het zwembad had ik veel bekijks. Het is een niet al te moeilijk werkje en ik weet dat ik er met plezier aan gewerkt heb. Maar toen is het op de stapel beland. En waarom?

Ik weet het wel. Ik vind de achtergrond veeeel te wit. Een koffie/theebadje doet wonderen maar dat is er nooit meer van gekomen.

In die tijd heb ik een quilt gemaakt voor mijn man op kantoor van Den Haan en Wagenmakers stoffen. Die foto staat ergens op een oude computer. Ik zal toch eens kijken of ik die oude foto's kan omzetten. Want inmiddels is manlief al lang naar een ander kantoor verhuisd en hangt er ook een andere quilt bij hem aan de muur. Maar goed.....we dwalen af.

Ik had toen nog behoorlijk wat stofjes over en daarom heb ik dit borduurwerkje gemaakt. Hollandse stoffen met een hollands borduurwerkje.  Dan kon ik de boel bij elkaar combineren.
Zie je hoe verschrikkelijk dat wit afsteekt bij die stoffen? Afschuwelijk gewoon. Ik ga vandaag toch maar eens hele sterkte thee zetten en het werkje daarin mikken.
Wie weet wat er dan nog kan gebeuren!

Ondertussen heb ik trouwens al mijn bakken met scraps naar beneden gehaald. Ik ga echt sorteren. Hele klein snippertjes ga ik wegdoen. Want mijn verzameling is echt te erg! Wordt vervolgd!

Fijne dag allemaal!


4 opmerkingen:

Annelies zei

In de rooibosthee ? Dat vind ik zo'n warme kleur geven.

Anoniem zei

Ik herinner me de quilt:p
Ik vind wit juist altijd zo mooi.
Smaken verschillen, óók in thee hihi.
Succes.

Ann zei

Hello Anna, what a lovely cross stitch, I could not translate the post so am not sure what you wrote. I would love to make this embroidery, please could you tell me where you bought the pattern?

Anna zei

Hai Ann, This cross stitch pattern was a free pattern from the internet. I have been searching for you but I can't find it anymore. It is a pattern from a long time ago. Perhaps someone can help us. I blog a post about this.