dinsdag 24 april 2012

Keuzes maken

Het hele leven bestaat uit keuzes maken. Dat begint 's ochtends vroeg al; sta ik op of blijf ik liggen? Wat trek ik aan? Wat neem ik voor ontbijt? Doe ik vandaag dit of juist het andere? In sommige dingen heb je geen keuze. Dat is of wordt al voor je bepaald.

Soms is kiezen ook zo vreselijk lastig. Mensen kunnen soms zo besluitloos zijn. Daar reken ik mezelf ook onder hoor. Meestal weet ik precies wat ik wil. Maar als het op quilen aankomt dan gaan mijn gedachten toch wel eens dwalen.

Ik heb voor mezelf nu bepaald dat alles wat ik wil niet meer haalbaar is. Ja...of ik moet 310 jaar oud worden in uitstekende gezondheid. Dan is er niets aan het handje maar dat is geen reeele gedachte. Dus wordt het tijd om eens op een rijtje te zetten wat er allemaal nog op mijn lijstje staat.

Er is natuurlijk het nieuwe project met de 'vieze' stofjes. Dat gaan zowieso door in welke vorm dan ook. En dan natuurlijk nog een paar projecten waar ik nu mee bezig ben (zie rechter zijbalk) en die ik ook absoluut wil afmaken.

Maar er staan er een paar Wimmetjes op mijn lijstje. Kijk en denk even mee:

Allereerst is daar de mysterie:


Een prachtige quilt! Het boek ligt hier al een tijdje boven maar ik kan er maar niet mee starten. Eigenlijk had ik dit al bestempeld als project wat het niet ging worden.  Totdat bij haar die quilt weer opdook. Wat een beauty! En dan ga ik weer twijfelen!

Toen was er nog de Ms Vigor quilt uit de Quiltmania. Zodra ik die quilt zag wist ik dat ik die wilde gaan maken.  Dus hup; stoffen verzameld en mallen gelamineerd: 
En verder kom ik niet. Er komt altijd wel weer iets tussendoor wat ik leuker vindt of wat eerst af moet. Wederom bij haar kwam de quilt weer voorbij en dan begin ik weer te twijfelen. Want hij is toch wel erg leuk!

En dan is er nog de flying geese quilt uit dit boek:De stoffen hiervoor zijn ook verzamelend en er is zelfs al een begin gemaakt met de quilt:


Maar toch stokt het project en beland het vervolgens op de stapel.
En zo heb ik ontelbaar veel projecten op mijn lijstje waar ik mee begonnen ben of die ik ooit nog eens wil gaan maken.

Wat is dat toch? Zouden er meer mensen last van hebben of ben ik de enige? Zou het ermee te maken hebben dat ik graag (zoals ik in mijn vorige logje schreef) een eigen draai aan projecten geef?

Ik weet het niet. Maar in dit soort dingen zou ik willen dat ik iets besluitvaardiger was. Misschien zat ik dan nu niet met bergen stof opgescheept (LOL)


Fijne dinsdag allemaal!


9 opmerkingen:

Judith zei

Of je de enige bent??? Echt niet, ik heb hier dozen vol van. Leuke quilts, wil ik ook quilts, uitdagingen, zal ik het kopen of niet momenten, en ook ik ben gezwicht voor Jules. Enig om te maken, dus ik zeg gewoon: doen!!! Fijne dinsdag

Annelies zei

Wees gerust, je behoort tot de standaard quilter. Ik ook hoor !

quilting Jeannet zei

Hahaha, wat een leuk stukje! en tis niet te geloven, maar alle drie die projecten heb ik gedaan of ben ik mee bezig, ik zou zeggen, kom eens gezellig langs, of eigenlijk nog beter... schrap mijn blog van je lijstje! Dan heb je die vreselijke verleidingen niet meer, we hebben wel dezelfde smaak he?

soyee zei

Ik denk dat de meesten van "ons soort" dat wel hebben Astrid. Een klein quiltje is zo af en blijft leuk. Een grote(re) quilt is een heel ander verhaal, daar kun je lang mee bezig zijn en dan gaat de leut er een beetje af. Het is net als met eten bijvoorbeeld, een mens kan zich verheugen op de eerste aardbeien, maar iedere dag aardbeien en je bent blij dat de pruimen komen!
Volgens mij hebben wij daarom zoveel projecten, verandering van spijs doet eten.
Iedere dag een steekje aan een andere maakt uiteindelijk al je projecten met plezier af.
Tot zover mijn wijze woorden ....

Debby zei

Het is heel erg herkenbaar!! Ik heb ook van die stapels liggen, ha,ha!

Groetjes Debby

Berna zei

Het vergaat je net als menig ander. Geen keuze kunnen maken uit alle leuke patronen die er zijn.
Als appliqueren je goed af gaat, zou ik zeker voor Jules gaan. Wat een leuke quilt is dat!
Succes met keuzes maken.

Ann zei

Oh no Anna you are not the only one who has so many choices and ideas of different quilts! I must say I just love your star quilt and your heart quilt! Good luck with what you chose to do next! Have a good weekend.

Anoniem zei

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your devrolijkeschaar.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-software.com

Take care - your friend Jennifer

Anoniem zei

goedendag, heeft u toevallig dit patroon/boek te koop? met vriendelijke groet Karin Terwel