zondag 4 december 2011

Jingle bells, jingle bells.....

Terwijl Nederland in het teken staat van de Sinterklaasviering zie je op veel buitenlandse blog de Christmasfever toenemen. Kerstquilts vliegen je om de oren en ook voor kleinere projecten kun je volop inspiratie opdoen.

Als ik dat zo her en der lees begint het automatisch weer te kriebelen, Er zijn zoveel leuke projecten en projectjes om te maken. Zal ik dan toch? Of toch maar niet?

Mmmm...ik denk dat het laatste het gaat winnen. Trauma's krijg ik nog van deze kerstquilt:


Jaren ben ik ermee bezig geweest. Ik begon er telkens te laat mee en tegen de tijd dat het kerst was verdween de quilt weer in de kast. Tot 2 jaar geleden! Opeens was hij klaar en kon hij met kerst op de tafel liggen. De quilt is overigens een patroon uit het boek Blended Quilts en geheel met de hand gemaakt.

In datzelfde jaar maakte ik in al mijn enthousiasme nog een kerstquilt:
Dit keer geheel op de naaimachine gemaakt. Deze quilt hangt over een ander tafeltje en dat staat wel sfeervol. Wanneer ik zin heb ga ik morgen alvast beide quilt neerleggen in afwachting van de kerst. Het is vandaag tenslotte al de 2e zondag van de advent dus het 2e kaarsje op de krans mag branden.

Maar eerst maar eens de Goedheiligman een handje helpen. We vieren het niet groots maar voor iedereen is er een klein cadeautje!

Ik wens iedereen alvast een heerlijk avondje toe!

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Dat zal er vast heel gezellig uitzien! Veel plezier vandaag met de Sint!

Juicybear zei

Het zijn hele leuke quilts dus dat zal vast heel gezellig staan.
Ik ben op de valreep ook nog even bezig met een kerstquilt, kon het niet laten :-)
Groetjes Anneke

Marjan zei

Het zijn ook echt prachtexemplaren! Schitterend, die klosjes! (Ben er ook weer mee bezig...)
Fijne Sinterklaas!

Wieke van Keulen zei

Wat een prachtige quilts, Anna. Allebei zijn ze prachtig. En het niet op tijd iets klaar hebben voor kerst is zo herkenbaar. Maar; hij is af; en de quilt heeft een mooi verhaal! Dus hulde.