vrijdag 16 december 2011

Log cabin....

een van mijn favoriete patronen blijft toch wel de log cabin. Het verwerken van honderen meters strookjes blijft mij verbazen. Of je nu een scrapquilt maakt of juist een quilt in prachtige evenwichtige kleuren. Het levert altijd een verrassend resultaat op. Een van mijn eerste quilts die ik ooit maakte op de naaimachine was een log cabin quilt. Het werd een quilt voor mijn destijds 4 jarige zoontje. Zelf zocht hij de stoffen uit want de kleine meneer wist destijds al wat hij mooi vond. De quilt ligt bij tijd en wijle trouwens nog steeds over zijn bed heen.

Ik heb de quilt destijds genaaid op een ondergrond van rasterquick. Iets wat ik nu nooit meer zou doen. Want ondanks dat het resultaat heel strak is vind ik de quilt ook op een plank lijken. Bovendien werd het doorpitten er niet eenvoudiger op.

De quilt is eigenlijk ook een beetje aan de kleine kant om helemaal goed over zijn bed te passen. Want inmiddels is de kleine meneer groot geworden en was een bed van 2.20 noodzakelijk om te kopen. Dus moet er ook een nieuwe quilt komen. En met dat in gedachten ben ik gaan snijden. Heel veel stroken van 1,5 inch breed. Want ik wil de quilt uit mijn favoriete log cabin boek maken:Helaas kan ik jullie geen plaatje laten zien van de quilt die ik wil gaan maken domweg omdat ik er geen kan vinden. En mijn fototoestel is even niet voorhanden. Eigenlijk is dat ook niet belangrijk want ik heb uiteindelijk besloten om een eigen draai aan de quilt te gaan geven. Dit zijn het soort stofjes wat ik heb uitgezocht. Misschien lijkt het een beetje zoet voor een jongensquilt maar ik vind het resultaat toch mooi worden.En dit zijn de eerste blokken:
Ik vond ook nog kleine dresden plates op mijn werkkamer. Ooit een keertje in een jolige bui geknipt en genaaid.

Qua kleur passen ze er prima bij maar ik weet niet of ik ze er tussen ga verwerken. De tijd zal het leren. Dit zal een van die projecten zijn waarbij ik telkens een paar blokjes naai en aan het eind van het jaar moet de quilt klaar zijn. 2012 heb ik het dan over hè?

Over elke dag een blokje gesproken..... hebben jullie het huisjespatroon ook al ontvangen van Jeanneke? Leuk is tie hè? Mijn handen jeuken om een blokje te maken. Maar ik ben heel streng voor mezelf. Eerst de babyblocks afmaken. Nog 4 blokjes eraan naaien en dan wil ik een rand eromheen zetten. Wordt vervolgd.

8 opmerkingen:

Ann zei

Hello Anna, they are lovely fabrics for a boy and the log cabin pattern is very nice. I like what you have made. I cut out the templates for the Building Houses From Scraps pattern, it is SO small!!

Gerda zei

ik vind de kleuren prachtig...en met een Log Cabin kun je alle kanten op er zijn zoveel mogelijk heden...
de dresden bloemetjes zijn ook dotjes hoor!!
Fijne dag

quilting Jeannet zei

En dan komt nog de quilt van Petra Prins, en de quilt uit het boek.....mooie plannen voor 2012! we hebben wel voor een groot deel dezelfde smaak.

Supergoof zei

Het is een geweldig mooi boek, ik heb 'm hier al jaren liggen, en er alleen nog nooit iets uit gemaakt,... maar 't lokt wel,... die hartjes log cabin vind ik ook zo mooi, evenals de quilt op de kaft,...
Veel maak plezier!

Wieke van Keulen zei

Prachtig, Anna en wat gebruik jij mooie kleuren. Echt top.

Kiekplaotiesenzo zei

Hele mooie kleuren, dat wordt vast een mooi geheel!

soyee zei

Zoete kleuren of niet, dat bepaal jij of je grote zoon.
Ik vind het een frisse combinatie.

Annelies zei

Veel succes met je log cabin !