dinsdag 13 december 2011

Zo hard als het buiten nu waait.....

zo snel vliegt de tijd. Zo stouw je je vol met speculaas en boterletter en zo loop je te zeulen met een kerstboom. Want ja....al wilde ik eigenlijk geen boom (omdat ze zo schreeuwend duur zijn!) ik ben toch overstag. DD heeft me ervan overtuigend dat we gewoon net als elk jaar een flinke boom in huis moeten zetten. En niet zo'n klein ding wat angstig in de hoek staat te kijken. Dus een grote boom is het geworden.

Vijfhonderd kerstlampjes zitten erin. Dat is zo'n mooi gezicht. En niet al te veel ballen. De meeste ballen stammen uit de tijd dat wij net gingen samenwonen. Ik kreeg toen een doos zilveren kerstballen van mijn vader. Mijn vader leeft al lang niet meer maar de kerstballen hangen nog elk jaar in de boom. Vreemd genoeg zijn er pas 2 gesneuveld in al die 23 jaar. Een dezer dagen zal ik even een fotootje maken van de boom. Dan hebben jullie een idee.

Is er ook nog iets gedaan met naald en draad? Jazeker! Ook al is mijn tijd schaars op het moment, ik probeer zoveel 's avonds te doen aan mijn babyblocks. Het streven is om de top voor het einde van het jaar klaar te hebben. Maar zover is het nog lang niet. Dus ik moet nog even doorwerken.

En toch is er weer een ander project tussendoor gekomen. Ik blijf maar nieuwe projecten opstarten. Dat vind ik het leuke van patchwork. Stofjes bij elkaar zoeken, een beetje knippen en plakken om tot een mooi geheel te komen. Maar goed...ik dwaal weer af. Zoals zovele van jullie heb ik inmiddels dit boek in huis:


En daarin staat o.a. deze quilt:Dat was eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Dus wie heeft zondag haar snijmes uit het vet gehaald; juist.....ikke
Kijk maar:Ik ben nog lang niet zover dat ik de quilt in elkaar kan naaien maar dat maakt niet. Dit wordt naast alle handprojecten een naaimachine project. Maar ik heb de tijd. De tussenrandstof moet ik ook nog even achteraan. Dat komt ook wel. Maar het begin is er in elk geval.

Ik zag dat zij bezig is met de ohiostars en dat zij bezig is met de blindman's fancy. Beide quilts staan ook nog op mijn lijstje. Maar eerst maar eens dit tot een goed einde brengen!

Ik wens jullie een gezellige dinsdag toe!

5 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Hahaha, wat leuk om dat te zien en te lezen! enne, laat ik nou dezelfde stofjes hebben, tis een heerlijk boek he? ik ga een combi maken van de Ohio en de blindmans, doe een rand van FG om de Ohio,s. Vandaag best quiltweer, ik kan niet wachten om weer een blok te snijden!jij ook sucses er mee.

Debby zei

Wat toevallig dat jullie er allemaal een quilt uit maken. Ik moet het boek ook maar eens aanschaffen; of niet? Ik heb al zoveel ufo's :-).

Groetjes Debby

Vero zei

haaaaaaaaaa, wat een leuke blog heb je :D
herken dit zo een beetje
knuffs , vero

soyee zei

Nou zeg, wat een wind!
Ik ben benieuwd naar je boom, 500 lampjes toe maar.
Vliegende ganzen doen het altijd goed, of ze nou naar het zuiden gaan of weer terug komen.
Succes.

Wieke van Keulen zei

Je hebt wel een beauty uitgezocht, Anna! En mooie lapjes. Ben benieuwd; misschien een leuk alternatief voor het huisjesvirus?!?