dinsdag 22 november 2011

Lappies

Afgelopen zondag ben ik een tijd bezig geweest om lappies uit te zoeken voor deze quilt:


Het is een mooie stapeltje geworden al zeg ik het zelf:Daarna heb ik de mallen gemaakt. Dat doe ik altijd heel makkelijk; het patroonblad onder het kopieerapparaat, daarna door de lamieermachine en voila; de meest accurate mallen die er maar zijnEn toen ben ik gaan tekenen. En tijdens het tekenen begon het te knagen. Vind ik de quilt eigenlijk wel leuk zoals hij nu is? Zijn de stoffen niet te vlak? Zie ik het wel zitten om die ronde vormen te naaien? Zoveel twijfels! Ik ben even gestopt met tekenen. Ik ga er eerst over nadenken wat ik nu precies wil. Begrijp me niet verkeerd; de quilt is prachtig. Maar ik had er andere plannetjes mee in gedachten. Ik moet eerst de rust vinden om dat goed uit te werken alvorens ik weer ergens de schaar inzet.

Dus ben ik verder gegaan met het tekenen van vingerhoedjes. Niet voor een vingerhoedjesquilt maar voor deze geinige blokjes:En hier de blokken zoals ze gestreken klaar liggen om te worden geappliceerd:


En terwijl ik daar mee bezig was bedacht ik me opeens dat deze blokken ook leuk te gebruiken zijn als rand voor deze quilt;Ik zat mezelf op mijn werkkamer helemaal gek te draaien. En onderwijl kwamen ook nog andere quilts en patronen voorbij die ik ooit nog wil gaan maken. Waar de mallen al voor getekend zijn, de stoffen uitgezocht maar er moet nog even aan gewerkt worden.

Uiteindelijk heb ik alles gelaten voor wat het was en ben ik verder gegaan met het breiwerk; de sjaal voor DH

Komende week zal er van handwerken wel weinig terecht komen. Er moet gewerkt worden!  Oh ja....en nog even hier (klik) naar toe want ze hebben daar opruiming! Wie weet zie ik jullie daar!
Fijne week allemaal!

6 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Het is een prachtige quilt he, ik zit met smart te wachten op de quiltmania, die heb ik nog niet in huis, errrug, want ik wil hem wel zeker gaan maken, vind het wel een uitdaging die ronde mallen, en wat en idee van dat lamineerapparaat, die ga ik onthouden, bedankt!

Judith zei

Wat laat je een mooie dingen zien, helemaal 'mijn' kleurtjes! Werk ze

Annelies zei

Dat wordt vast een hele mooie quilt !!

Wieke van Keulen zei

Leuk Anna, dat je ons mee laat genieten van je "denk"proces. Ik denk dat die blokken een fantastische rand kunnen worden om je quilt. Ik vind je creativiteit echt top.

soyee zei

Je hebt weer behoorlijk wat onder handen en in het hoofd.
Dan maar breien, ook leuk.

Marjan zei

Nou, breien is altijd goed... Maar je vingerhoedjesblokken zijn fantastisch mooi! En die Quiltmania-quiltplannen: komt op z'n tijd allemaal goed. Prachtige stofjes!