zaterdag 26 november 2011

Als men niet meer weet wat men heeft.......

dan krijg je vanzelf een keertje de kous op de kop! Eigen schuld dikke bult!. Want waar ik dacht dat nu toch echt alle UFO verzameld te hebben kwam ik bedrogen uit.

Gisteravond zocht ik op mijn werkkamer naar een stopnaald. Ik wist dat ik ergens een kistje had met allemaal naalden. Maar ja....een paar weken geleden heb ik die werkkamer opgeruimd en natuurlijk is dat kistje ergens naar de achtergrond verdwenen. Ik ben namelijk erg goed in het verplaatsen van spullen in plaats van daadwerkelijk iets weggooien. Klinkt bekend? Tijdens mijn opruimwoede heb ik heel veel bakken, kisten en manden onder mijn bureau gezet met de gedachte 'als ik het niet kan zien dan is het opgeruimd'.

Maar ja, nu moest ik er toch echt aan geloven. Ik moest die naald hebben voordat de schade aan mijn vest erger zou worden. Dus stapels met bakken opzij en jawel; naaldendoosje gevonden.
Maar wat ik ook vond was een bakje met blokken. Ooit aan begonnen maar dat project was gestrand. Toch zijn het geen onaardige blokken. Kijk maar:


Ik weet wel waarom deze blokken in een mand zijn beland. In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik ze op een witte achtergrond geappliceerd. En als ik iets vreselijk vind is zo'n in- en in witte stof. Hoe ik daar weer bij kom??? Zou ik deze blokken in de thee kunnen mikken? Wat jullie?

En wat in datzelfde mandje zat waren deze blokken:


Kennelijk zit ik in mijn hartjesperiode want dit zou dan de 3e hartjesquilt worden. Geen idee wat ik hier nu weer mee van plan was. Maar eigenlijk zijn ze te leuk om zomaar weer op te bergen. Hellup....de berg met projecten wordt steeds groter en groter! Ik vond ook nog een bijpassend stapeltje stof van dezelfde serie. Dus daar kan ik nog wel iets leuks mee doen.

Ik ga er eerst maar weer eens naar kijken en ondertussen nog steeds hopen dat ik weer een beetje meer tijd voor handwerken krijg. Fijn weekend allemaal!

7 opmerkingen:

Wieke van Keulen zei

Ze zijn juist prachtig, Anna, ook op een "witte" achtergrond. Als je de blokken met taartpunten aan elkaar zet, zou je ook op de hoeken kleinere taartpunten kunnen maken, zodat het wit een beetje wegvalt. En die harten zijn ook erg mooi. Dank voor het delen.

Judith zei

Schattige blokken! Echt helemaal gezellig, kunnen ze samen gevoegd worden? Het zou zonde zijn om er niets mee te doen.

Annemieke zei

Niks mis mee met die blokken..... een sashing in een kleur die in de taartpunten komen is ook een optie. Het samen voegen van die 2 partijtjes blokken zoals Judith voorstelt vind ik ook een hele leuke!
En.... als je er echt niets meer in ziet zitten zijn er altijd no verschillende goede doelen die van blokken weer een quilt maken en er als geheel weer iemand mee blij kunnen maken toch??

Else zei

Oepsie, heel herkenbaar! En tuurlijk kunnen die lichtgevende witte blokken van jou in de T of koffie lekker veel zout erbij anders pakt ie niet. Doe ik heel vaak stofjes brouwen, lol. Su6 fijn weekend, knuffel Else

Ann zei

Very nice blocks Anna and I especially like the heart blocks!

Miranda zei

Hihi, ook hier heel herkenbaar...ahum, maar gelukkig worden we ook getrakteerd op leuke vindertjes!!! En of je het nu een koffie en/of theebadje wil geven da's voor jou keuze...plezier met het besluiten er van.

Hennie zei

Klinkt mij ook bekend in de oren! ! !
Wat een geweldige vonst, hier kun je nog wel iest leuks van maken. Volgens mij kun je deze blokkjes gewoon in de thee kleuren.

Succes Hennie.