dinsdag 25 oktober 2011

Vingerhoedjes of toch niet?

Toen een tijdje geleden mede dankzij haar in quiltland de vingerhoedjesrage op gang kwam was ik eerst heel enthousiast. Als een gek ben ik vingerhoedjes gaan knippen uit de kleinste stukjes stof die ik maar kon vinden. Toen ik een flinke berg had was het moment aangebroken om ze aan elkaar te gaan naaien. En raadt eens wat? Opeens had ik helemaal geen zin meer in een vingerhoedjesquilt. Ik zag om mij heen de meeste prachtige quilts voorbij komen en mijn vingerhoedjes lagen onaangeroerd in een Tupperware bakje op de werkkamer.

Tot afgelopen week. Bij een van mijn spaarzame opruimmomenten (op de werkkamer dan) kwam ik een boek tegen wat ik al een tijdje kwijt was. Namelijk dit boek:


De meest prachtige projecten en quilts staan in dit boek. De reden dat ik 'm een tijdje kwijt ben geweest was denk ik omdat haar quilts nogal bewerkelijk zijn. En ik dacht daar voorlopig geen tijd voor te hebben. Maar mijn oog viel op een bepaalde quilt uit het boek. Helaas heb ik er geen plaatje van en mijn scanner doet het niet. Maar neem van mij aan dat het een prachtige quilt is!

Zomaar ineens kwamen mijn geknipte vingerhoedjes om de hoek kijken. Want die kon ik perfect gebruiken voor deze quilt. En zo werd het 1e blokje geboren:
En na dat blokje volgden er nog meer blokjes:


En inmiddels zijn er nog meer blokjes voorbereid. Ze liggen allemaal in mijn oude vertrouwde Tupperware bakje te wachten totdat ze aan de beurt zijn om te worden geappliceerd. Dertig blokjes moeten het in totaal worden. En dan zijn we er nog niet hoor. Nee.....want dan moet er nog een heleboel blaadjes en stengels worden geappliceerd.

Voorlopig voegen we dit appliceerwerk eerst maar weer eens toe aan de to-do-lijst!

7 opmerkingen:

Juicybear zei

Mooie blokjes zeg ik ben benieuwd hoe het geheel gaat worden.
Groetjes Anneke

soyee zei

Mooi Astrid. Zo zie je maar weer dat als het tegenstaat het de moeite loont om het dan te laten.
Want kijk, een mooi quiltpatroon diende zich aan en jij on direct aan de slag.
Succes.

Else zei

Wat een LEUK patroonje! veel prikplezier, knuffel Else

Kiekplaotiesenzo zei

Vind het hele mooi blokjes! veel werk, maar denk dat het eindresultaat prachtig zal zijn.

Judith zei

Wat maak je een prachtige dingen! En met zulke mooie stofjes. Dat boek van Kim diehl heb ik ook, al haar boeken zijn zo mooi, heerlijk om in te bladeren!

Marjan zei

Dat is een geweldig leuke variant, zeg! Wat mooi! Ik vind je stofjes schitterend (ook in de andere projecten waar je mee bezig bent): ik kom nog eens vaker bij je kijken.
Groeten,
Marjan

Hennie zei

Ziet er erg mooi uit, vingerhoedjes op een speciale manier, dit is een goed idee volgens mij wordt het prachtig ! ! !
Groetjes Hennie.