dinsdag 11 oktober 2011

Hexagonnen

Als er een hype losbarst in quiltland dan barst hij ook goed los. Overal om mij heen zie ik hexagonnenblommen als paddestoelen uit de grond schieten. De meest prachtige hexagonquilts/projecten heb ik al bewonderd. En toch blijven bij mij op de een of andere manier die projecten altijd liggen.

Ik begin heel enthousiast aan een project. Kijk maar...hier ben ik zeker 3 jaar leden mee begonnen:


Op de keurig Engelse manier; om een kartonnetje rijgen met behulp van Liesl knijpertjes. Het maken van de hexagonnen dat vind ik nog wel een leuk werkje. Dat kauw je wel weg zo 's avonds bij de tv. Maar dan....het in elkaar naaien. Wat een ramp! Die kartonnen doen niet wat ik wil, ik prik regelmatig met de naald door mijn vinger heen. En als ik dan eindelijk een blom in elkaar heb dan ben ik er nog niet......neeee......want dan moet hij nog in een groter geheel passen. Uiteindelijk komt het er na veel zwoegen dan zo uit te zien:Ik ben niet tevreden; gevolg....het project beland in de kast.

Dan maar een scraphexquilt opzetten. Ik ben dol op scrapquilts en het is een sport om het kleinste stukje stof te bewaren zodat er nog een hexagon uit past. Dit keer ben ik aan het plakken geslagen. Maar ook hier kan ik niet warm voor lopen. Ik heb toch echt 3 jaar over de kleuterklas gedaan dus ik moet redelijk kunnen plakken. Maar mijn vingers zitten in no-time onder de plak. Met als gevolg dat alles wat ik ook maar vastpak blijft plakken. Getver....wat een geklieder.

Na veel vijven en zessen is dit het resultaat;Overigens is deze foto alweer van ruim een jaar geleden. En tot op heden liggen deze 2 trieste projecten op mij te wachten. Of ik ze ooit ga afmaken weet ik niet. Het kriebelt wel maar ik weet dat de frustratie weer gaat overheersen. Ik ga er eens over nadenken!

Ondertussen houd ik me lekker bezig met projecten zonder plak en zonder karton!

3 opmerkingen:

Ans zei

Zo ben ik inderdaad ook begonnen, en die bloemen liggen ergens in een doos te wachten op wanneer et weer genoeg inspiratie is. Nu heb ik me weer laten verleiden tot het maken van de VariaHex, superleuk ook, zoals alles!

Anoniem zei

Jammer dat beide projecten onder in de kast zijn gekomen.
Maar..., ze zijn nog in huis dus als je eens de moed hebt verzameld kun je zo verder.

Gert zei

Herkenbaar...ik ben ook in het verleden gestart met hexagonnen, maar ik krijg de smaak niet echt te pakken (maar vind het er wel mooi uitzien) Maar goed, er is nog genoeg wat ik wel leuk vind om te doen, dus ik hoef mij nog geen zorgen te maken.