donderdag 27 oktober 2011

Babyblocks

Ik heb het al vaker gezegd; (het wordt bijna vervelend) maar het maken van scrapquilts vind ik het allerleukst. Dat gepriegel met een kleine stukkie stof is mij op mijn lijf geschreven. Ik bewaar dan ook alle kleine stukjes. Eerst bekijk ik of ik er nog repen van kan snijden. Die gaan in een aparte bak voor een ooit te maken project. En de rest van het 'afval' gaat in een rieten mandje. Nou ja...mandje.....inmiddels staan er 2 grote opbergbakken naast. Maar het rieten mandje staat zo gezelllig!

Regelmatig ga ik door de stukjes stof heen. Ik weet meestal nog precies welke stof ik in welke quilt gebruik hebt. Soms kom ik stukjes stof tegen die nog stammen uit mijn beginperiode van het quilten. Dat is nu zo'n 15 jaar geleden. Mijn smaak is inmiddels heel erg veranderd. Van de felle stofjes ben ik via de bloemetjesperiode bij de reproduktiestoffen periode aangekomen. Dat zijn de stoffen waar ik nu vaak mee werk.

En als je dan maar flink door die mand rommelt dan en een beetje past en meet dan heb je weer genoeg malletjes om teen en tander aan elkaar te naaien:Staat best gezellig toch? Dit gaat overigens een middenstuk van een quilt worden. Hoe de rest eruit komt te zien weet ik nog niet. Niets is verandelijker dan een mens nietwaar?

6 opmerkingen:

Else zei

Rommel jij maar lekker verder, ziet er mooi uit je middenstuk to be! FIjne dag, knuffel Else

Wieke van Keulen zei

Prachtig! Blijft een prachtig blok. Alleen die hoeken vind ik zo lastig naaien...

Kiekplaotiesenzo zei

Ik vind het prachtig hoor! dit heb ik ook nog nooit gemaakt.

Juicybear zei

Leuke blokjes zeg ik kan me voorstellen dat je geniet van al die kleine stukjes stof:-)
Groetjes Anneke

soyee zei

Ziet er prima uit Astrid.
Altijd een leuk patroon dit.

Hennie zei

Dat ziet er zeker gezellig uit, hartstikke leuk hoor ! ! !

Groetjes Hennie.