zaterdag 31 maart 2012

Flannelen quilt

Hoewel de buitenthermometer afgelopen woensdag 19 graden aangaf vond ik het donderdag plotseling gemeen koud. Een noorderwind waaide langs en dat was goed voelbaar. Ook gisteren was het een stuk minder aangenaam dan in de weken daarvoor. Maar laten we niet mopperen.....alle mooie dagen pakken ze ons niet meer af!

Maar de daling van temperatuur was voor mij wel reden om de flannelen sterrenquilt er eens bij te pakken. Er moest alleen nog een rand omheen, sandwichen en dan kon er gequilt worden. Donderdag ben ik druk geweest met de rand eraan zetten


Het is een rode ruit geworden. Ik heb geprobeerd mij niet te veel te laten leiden door het ruitje want anders zou ik nu crazy geworden zijn. Dat is het nadeel van werken met ruitstoffen. Voor mij mag het best een beetje een rommelig effect hebben met zulke quilts. Maar neem van mij
aan dat deze quilt absoluut recht is.

Gisteren heb ik de 1e steekjs gezet:


Ik pit 'm wat grover door met een wat dikker garen. Het garen lijkt op perle 12 maar dan is het van Venne. Heerlijk garen om mee door te pitten trouwens. Tien sterren heb ik al gedaan dus dat gaat lekker. Wordt in elk geval vervolgd. Dit weekend zal van doorpitten wel weinig komen maar wie weet. Zo tussendoor een paar steekjes!

Ik wens iedereen een heerlijk weekend toe en hopelijk zien we het zonnetje nog even!

5 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Hartstikke mooi geworden, lijkt me heerlijk warm en zacht zo met flanel. En wat heb je een mooie ruitrand er voor gevonden.

Else zei

Super, heel fijn weekend! knuffel Else

soyee zei

De komende dagen en nachten wordt het alleen maar kouder, dus dat komt mooi uit.
Ik vind het erg leuk dat rode ruitje, maar ze willen inderdaad vaak een andere kant op dan dat jij wilt.
Deze quilt leent zich uitstekend voor wat stoerder doorpitten.

Hennie zei

Wat heb mooie warme kleurtjes gebruikt voor je sterrenquilt, leuk gequilt ! ! !

Fijn weekend Hennie.

Anja.M zei

Een hele mooie en gezellige quilt is het.
Quilt groetjes Anja.