zaterdag 7 januari 2012

Van alles wat!

Allereerst wil ik natuurlijk iedereen nog een fantastisch 2012 toewensen. Ik wens iedereen het hele jaar door het allerbeste dus ik vind dat deze wensen nog prima op z'n plaats zijn. Laten we er met z'n allen een prachtig, creatief maar bovenal gezond jaar van maken.

Ik mag wel zeggen dat ik in het nieuwe jaar nog niet stil heb gezeten. Natuurlijk was de vakantie voorbij dus werken, poetsen, wassen en boodschappen doen zijn weer orde van de dag.
Omdat de kinderen nog wel vakantie hadden was het taxibedrijf hier ook volop operationeel. Maar tussendoor heb ik toch het nodige kunnen doen.

Mijn laatste doelstelling van 2011 was om het middengedeelte van mijn babyblocks af te krijgen. Dat is niet helemaal gelukt:


Het rechtmaken van de zijkanten moet nog gebeuren maar daar heb ik inmiddels een start mee gemaakt. Het middenstuk is ruim 1 bij 1 meter. De bedoeling is dat er nu een brede rand met hexagonnen omheen komt. (Er staat een soortgelijke quilt in het laatste boek van An Moonen). Natuurlijk ook allemaal van scraps gemaakt. Daar gaat ook nog de nodige tijd inzitten...ik moet immers nog beginnen met het maken van de hexagonnen. Gelukkig staat er geen geweer naast mijn stoel!

Mijn 1e doel voor 2012 is om de hartjesquilt doorgepit te krijgen. Ik ben inmiddels goed op weg. Kijk maar;


Als een quilt namelijk om deze manier achter mijn stoel beland dan betekent dat dat er aan gewerkt wordt. Als hij netjes opgehangen over het quiltrek hangt dan is het foute boel.
Wellicht is het jullie ontgaan maar gisteren is het EK Schaatsen begonnen. Ik vind het heerlijk om sport op tv te kijken en tegelijkertijd te handwerken (ik kan deze zomer mijn hart ophalen met een EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen). Tijdens de 500m en 3000m voor de vrouwen heb ik alle hartjes rondom gequilt. De bedoeling is dat er nu nog een patroontje inkomt. Daarvoor ben ik druk aan het tekenen zodat ik vanmiddag tijdens het schaatsen weer heerlijk kan gaan quilten:Geinig patroontje hè? Ik vond het wel toepasselijk. Het betekent nog wel veel werk aan de winkel maar dat geeft niet. Er komt ook nog een WK Schaatsen!

Voor wat betreft het huisjesvirus wat door quiltland waait; dat heb ik eventjes in de ijskast gezet. Ik ga wel huisjes maken maar wanneer weet ik nog niet. Er liggen ook nog zoveel andere projecten die een keertje af moeten of waar ik nog aan wil beginnen. Tussendoor een huisje kan natuurlijk altijd en wie weet wanneer ik de scrapbakken tevoorschijn tover krijg ik wel de kriebels. Ondertussen volg ik wel alle bouwperikelen op de vele blogs hoor! Veel te gezellig om langs te gaan bij iedereen.

Maar voor nu ga ik eerst mijn koffie opdrinken terwijl hier de regen tegen de ramen klettert. Heerlijk!

6 opmerkingen:

Marjan zei

Ook voor jou en je dierbaren nog de beste wensen, Anna! Wat ben je heerlijk bezig met prachtige dingen: je babyblocks vind ik echt schitterend. Heel herkenbaar: bij mij is de combinatie sport op tv en handwerken ook heel productief. Wat dat betreft hebben we een mooi jaar voor de boeg!

Quilting Moesje zei

Ohh ... ik zag opeens een plaatje mEt Babyblocs voorbij komen , ook al zo'n mooie!
Succes hoor met de uitvoering van je plannen (projecten)...
En veel plezier ook ermee natuurlijk.
Ook een goed 2012 gewenst!
Je blog ziet er al heel gezellig uit ( geborduurde sneeuwmannen e.d...) Ik ga je volgen hoor.
Groetjes,
Simone

Judith zei

Erg leuk wat je laat zien. Jij ook nog de allerbeste wensen.

quilting Jeannet zei

Ik vind je baby blocks vreselijk mooi, ergens...in een la...liggen er bij mij ook nog heel wat, toch maar weer eens oppakken nu ik het zo zie.

inge zei

beste wensen! die babyblocks vind ik schitterend, wil ik ooit ook nog eens gaan maken. ooit

Monica zei

Via Annelies kom ik op jouw blog, wat maak jij leuk werk!, ik kom vast vaker bij je kijken