dinsdag 21 februari 2012

Wat doe je......

als je net niet ziek genoeg bent om naar bed te gaan maar jezelf eigenijk ook wel goed genoeg vindt om iets om handen te hebben?
Juist.....dan ga je naar je werkkamer en zoekt daar een bak met lapjes bij elkaar:Allerlei kleurtjes zitten erin maar de hoofdmoot is blauw/roze/rood. Ik liet hier op de blog een tijdje geleden al wat van die hartjes zien:


En daar ben ik nu verder mee gaan bouwen. Heel rustig tijdens mijn verkouden dagen heb ik zitten appliceren totdat ik uiteindelijk 36 hartjes had. Dit gaat het middenstuk voor een nieuwe quilt worden. De eerste 6 hartjes heb ik al aan elkaar zitten:


De rest volgt vanzelf;


Natuurlijk knip ik keurig netjes de achterkantstof van de harten weg:


Ziet er grappig uit toch? En dan houd je vanzelf weer een leuk stapeltje hartjes over:


Daar gaat nog een bestemming voor gevonden worden.

Overigens is mijn andere hartenquilt helemaal gequilt. Hij ligt klaar voor een rondje in de wasmachine. Maar dat moet nog even wachten. Eerst zorgen dat we weer handdoeken in de kast krijgen!

2 opmerkingen:

Gingini zei

Wow! Ik heb de achterkant van dat hartje eens goed bekeken. Niet alleen de puntjes zijn mooi en de v-tjes, maar je maakt ook hele mooie regelmatige steekjes! Dat wordt weer een hele mooie quilt! :)

Margreet zei

Leuk zeg, zo'n hartjesquilt! Ik heb ook net een hartjesquilt af, maar die ziet er wel heel anders uit. Geen geapliceerde hartjes, maar gequilte harten. Sterkte met je verkoudheid! Groetjes, Margreet