maandag 27 februari 2012

Flieft.....

Een tijdje geleden heb ik dit boek besteld:


Ik zag het boek ergens op een Amerikaanse blog voorbij komen en ik was op slag verliefd op de quilt van de cover.Is het geen plaatje?
De meeste van jullie herkennen waarschijnlijk wel de rouenneries stofjes die voor deze quilt gebruikt zijn. Nu is die serie alweer een poosje uit de handel hier in Nederland. Dus dezelfde stofjes kon ik wel vergeten. Maar laat er nu een 2e Rouenneries serie uitgekomen zijn! Wat een mazzel.

Gisteren ben ik begonnen om alle blokken te maken. Het zijn allemaal French General stofjes geworden. Van Rouenneries, Rural Jardin, Falalalala, Petit Ecole, Rouenneries II en Maison de Garance. Allemaal zitten ze erin:


Inmiddels zijn 3 stroken van 14 blokken af. Inclusief de sashings.

Ik vind 'm zo al mooi maar toch wil ik de bloemen erop appliceren. Dat geeft de quilt zo'n mooie uitstraling. Vanochtend kon ik niet wachten en heb ik inmiddels voor 1 rij de applicaties er even opgelegd. Kijk....zo wordt hij dan:Ik word er zelf helemaal blij van. Ik denk dat dit project nu wel voorrang krijgt. Misschien dat ik zelfs vanmiddag al een paar steekjes kan maken!  Maar eerst mezelf nog maar eens door de bergen was worstelen!

1 opmerking:

soyee zei

Bij toeval vind ik je nu weer. Ik dacht maar steeds dat je geen berichten meer had!
Het is een prachtige quilt. Zo zie je maar dat smaken verschillen, ik zou de bloemen er af laten. Voor mij zou dat té veel de aandacht van het blok afleiden.
Veel plezier met het afmaken.