donderdag 29 september 2011

Een juweeltje.....

een paar weken geleden ging mijn schoonzusje verhuizen. Ik wist dat er ergens bij haar in de kelder een naaimachine moest staan die ooit nog van mijn schoonmoeder is geweest. Zij deed er verder niets mee en ze wilde 'm ook niet meenemen naar haar nieuwe huis. En dus kreeg ik 'm. En kijk eens wat een geweldig Singertje dit is:Een heuse onvervalste trapnaaimachine. Ooit, zo'n 60 jaar geleden voor haar trouwen door mijn schoonmoeder gekocht. En hij werkt! Je trapt je het zweet op je voorhoofd maar hij doet het wel.

Daarbij kreeg ik ook nog een naaidoos:Deze is nog van de moeder van mijn schoonmoeder geweest. Dus nog veel ouder dan de naaimachine. Wij schatten zo'n 80 jaar oud. Twee familiestukken.
En nu staat dit allemaal in onze woonkamer. De naaimachine is inklapbaar in een kast maar doordat hij zo lang in een kelder heeft gestaan moet eerst de muffe lucht eruit. Dat geldt ook voor de naaidoos. Daarna krijgen ze hun definitieve bestemming in ons huis.

3 opmerkingen:

Ans zei

Ja..ja.. dit soort meubels staan ook in mijn woonkamer.

soyee zei

Wat leuk dat het bewaard is gebleven en bij jou een plaatsje heeft gevonden.
Als je er flink mee werkt hoef je niet meer naar de sportschool.

Gert zei

Wat leuk zeg. Zo wil ik ooit nog eens een Singer Featherweight hebben, alleen heb ik (ondanks dat deze al zo klein zijn) er momenteel geen geschikte plek voor om neer te zetten. Zo'n naaikist is superhandig: ik heb er ook 1 staan, via Marktplaats gekocht.