zondag 11 september 2011

Born to quilt

Sommige van jullie zullen deze quilt wel herkennen. Het is de mysterie quilt van Veronique Requena. Al een tijdje keek ik verlekkerd naar dit boek. En vorige week tijdens een quiltstrooptocht door Brabant heb ik 'm gekocht.

Het boek ligt me nu aan te kijken en eigenlijk wil ik er dolgraag mee starten. Maar ik weet ook dat er dan andere projecten naar de achtergrond schuiven. Zoals de hartjes en sterren.

Voor de hartjesquilt heb ik inmiddels een streepjes rand gekocht. Als ik die eromheen naai dan kan ik die quilt alvast gaan sandwichen. Heb ik straks lekker wat te quilten!

Met de sterren weet ik nog steeds niet wat ik zal doen. Of ik maak 'm echt een stuk groter. Of ik ga er randen aanzetten zodat de sterren een middenblok gaan vormen. Tsja...ze zeggen altijd het hele leven bestaat uit keuzes maken. Maar deze beslissing schuif ik nog even voor me uit.

En dan ligt er nog een enorme stapel flannelen lapjes te roepen. Daar heb ik het patroon al voor getekend dus wellicht dat ik daar vandaag alvast een proefblokjes voor naai. Wordt in elk geval vervolgd!

Hoe dan ook. Telkens als ik op mijn werkkamer kom zie ik weer een lapje wat prima past bij de mysterie quilt. En zo wordt de stapel alsmaar hoger. Straks heb ik meer lapjes dan dat er in de quilt passen. Dus het zal wel niet lang meer duren voordat ik ook met die quilt een start ga maken. Ook dat wordt vervolgd!

Fijne zondag allemaal!

3 opmerkingen:

Judith zei

Heel herkenbaar dit. Zo heb ik ooit een stapel gemaakt voor home sweet home van barb Allan om versneden te worden voor de antieke van sue Daley. Zo zie je maar, heerlijk toch al die projecten!

Else zei

Heerlijk lekker verzamelen! Knuffel Else

nathalie zei

Hé gelukt hoor! Dat wordt vast een prachtige verzameling van lapjes voor deze pracht van een quilt... die schattenkamer van jou zit vol schatten! Veel plezier met snuffelen, wikken en wegen!