zondag 6 mei 2012

I'm back!

Jullie hebben vast gemerkt dat het stillekes was op deze blog. En dat is niet omdat ik niets te verellen heb hoor! Maar omdat ik een heerlijk weekje naar Engeland was met mijn man, kinderen en 2 vrienden van hen.

Vrijdagochtend 27 april zijn we in alle vroegte naar Calais vertrokken om daar op de boot naar Dover te stappen. De meiden gingen met ons mee en de jongens vlogen naar Londen. Het is niet de 1e keer dat we naar Engeland zijn geweest. Reeds vele jaren gaan we in de mei- of herfstvakantie richting Engeland.

Zodra de White Cliffs of Dover in zicht komen begint het bij mij altijd een beetje te kriebelen:Zo'n prachtig gezicht! (foto geleend van internet)

Daarna richting het vliegveld gereden, de jongens opgepikt en hup naar ons vakantiehuisje. Midden in de bossen. En als je dan na een heerlijke nachtrust 's ochtends de gordijnen opschuift zie je dit in je achtertuin:Mooi gezicht he?

De rest van de week hebben besteed om heerlijk te luieren, steden te bezichtigen, winkelen en eten. Voor ons allemaal bekend terrein maar voor de dame en heer die met ons mee waren was het een eerste kennismaking.

Op zaterdag hebben we Norwich bezocht; de hoofdstad van het graafschap Norfolk. Je kunt daar prachtige kerken bezichtigen, een heus kasteel:

(foto van internet)

Maaarrrrr: Norwich is ook een heerlijke stad om te gaan winkelen. Je hebt er 2 grote overdekte winkelcentra. Iets wat in het natte Engeland geen overbodige luxe is.

Over nat gesproken; de aprilmaand was de natste maand in Engeland sinds 1910! Rivieren treden overal buiten hun oevers en er was veel wateroverlast in delen van Engeland.
Ik stel me er altijd maar op in als we naar Engeland gaan. Paraplu mee, stevige schoenen en een regenjas. En ach, dan valt het uiteindelijk allemaal nog wel mee hoor. Ik denk dat er in Nederland niet meer of minder regen valt dan in Engeland.

Zondag heeft de rest van de groep zich vermaakt in Londen. Dat heb ik nu onderhand wel gezien dus ik ben 'thuis' gebleven en heb een heerlijk boek gelezen:Een echte aanrader. Dit is echt zo'n boek daar begin je in en je wilt steeds verder lezen om te weten hoe het afloopt. Uiteindelijk is het me gelukt om het boek die zondag uit te lezen.
De rest had een prima tijd in Londen. Wel een vreselijk natte dag maar dat mocht de pret niet drukken.

Op maandag gaan we eigenlijk altijd naar Cambridge. Een stad die ik inmiddels beter ken dan Amsterdam! We hadden ook een prachtige dag. Een waterig zonnetje en 20 graden; wat wil je nog meer?

Iedereen kent uiteindelijk wel de bekende plaatjes van alle colleges waarvan de bekendste Kings College is:

(foto van internet)

De college is hier gefotografeerd vanaf de achterkant; de zogenaamde Backs. Heel bekend ook vanwege het punteren op de rivier de Cam die je hier op de voorgrond ziet lopen.

Helaas; we hadden die dag graag gepunterd zeker omdat ons meegereisde gezelschap dat nog nooit had gedaan. Maar vanwege de hevige regenval van die maand waren de sluizen open gezet zodat punteren onmogelijk was vanwege de sterke stroming.

Als troost hebben we een panini gegeten bij Nero in Cambridge. Mocht je ooit naar Engeland gaan eet dan daar je panini:


Hun panini mozzarella, basilicum en tomaal is zooooo lekker!!! Al zweren de kinderen bij een meatball panini!

Als je goed om je heen kijkt kom je allerlei rare toestanden tegen. Zittend op het muurtje van Kings College zagen wij deze straatmuzikant:Hij had enorm suces. Iedereen moest lachen om deze rare act. En bovendien; hij speelde ook nog eens goed gitaar!

Dinsdag zijn we naar Ipswich geweest. Die stad hadden we nog nooit bezocht. Meestal gaan we naar de kleinere dorpjes rondom. Reden temeer om deze stad eens te bezoeken. Veel valt er eigenlijk niet te vertellen over Ipswich. Ik vond het een beetje een trieste stad. Er staan wel prachtige vakwerkhuisjes:


maar alles doet zo vervallen en armoedig aan. Zo jammer.

Als ik in Engeland ben dan kan ik het niet laten om naar deze boekhandel te gaan: Waterstones.
Zo'n ouderwertse boekhandel waar je heerlijk kan rondneuzen. Ik heb me dit keer beperkt tot het kopen van maar 1 boek:


Dit boek stond al langer op mijn lijstje maar nu was er een speciale editie verkrijgbaar. Dus deze is meegegaan naar Nederland.

Oh ja, jullie denken natuurlijk heeft ze nog wel iets aan handwerken gedaan in de vakantie? Nou, weinig eigenlijk. Op de boot naar Engeland ben ik druk aan het plakken geweest en dat trok wel de nodige bekijks. Maar verder is het koffertje bar weinig open geweest. De enige stof die ik in mijn handen heb gehad zijn de stoffen van mijn kleding. Want daar kan ik altijd buitengewoon goed voor slagen in Engeland. Mijn koffer ging dan ook vol weer mee terug!

Hoe dan ook; we kijken weer met plezier terug aan deze Engelandreis! Op naar het normale leven (lees; de was!)

Fijne zondag allemaal!


6 opmerkingen:

Judith zei

Wat een heerlijke vakantie! Ik zou ook zo op de boot willen stappen...... Zalig....

Judith zei

Wat een heerlijke vakantie! Ik zou ook zo op de boot willen stappen...... Zalig....

Annelies zei

Wat leuk, het boek van Sue Townsend ken ik. Dat heb ik een hele tijd geleden gelezen.
Welkom terug !

Anoniem zei

Fijn dat het zo naar je zin was en dat het mee reizende gezelschap ook genoten heeft.
Norwich is een heerlijke stad, hoewel ik eigenlijk de winkelcentra niet ken, maar wel de binnenstad. Ooit was daar een beroemde oude drukkerij gevestigd.Daar kwam hubby weleens voor zijn werk.
Adrian Mole, in real life zou ik hem smoren, maar ik vind hem een schatje. Álle boeken lang...... Veel plezier met lezen.
Trouwens alle boeken van Sue Townsend kan ik je aanraden.

Ann zei

Welcome back Anna, great pictures! Glad you had such a wonderful time.

Marjan zei

Ha Anna! Heb ik je toch eindelijk weer teruggevonden! Ik was je blog helemaal kwijt... Maar ik heb genoten van al het prachtigs over dat geweldige Engeland! Fijn dat je zo'n geslaagde vakantie had. En ja: Camilla Läckberg ligt bij mij ook te wachten...