zondag 27 mei 2012

Pfieuw.....

eindelijk weer even wat tijd om hier bij te praten. Het leven is na onze Engeland vakantie in een stroomversnelling aan me voorbij gegaan. Werken en prive de nodige beslommeringen zorgen ervoor dat de dagen voorbij vliegen.

Afgelopen woensdag ging ineens de knop om. Ik kon niet meer! Een vriendin belde 's ochtends al op of ik zin had om donderdags mee te gaan. Lunchen, beetje winkelen. Normaalgesproken doe ik dat nooit. Er is altijd wel wat. Maar ik heb de boel de boel gelaten en ik ben meegegaan! En wat een heerlijke dag hebben we gehad!!! Veel terras gezien en weinig winkels. Maar het was dan ook zalig terrasweer!

Weet je waar wij waren? In Zutphen!!!

En als ik daar ben kan ik het natuurlijk niet laten om even bij Petra Prins binnen te lopen. Bep was in de winkel en we hebben heerlijk gekletst. Mijn vriendin moest een randje voor haar project en ik heb ondertussen 'vieze' lapjes gescoord. Tot groot vermaak van Bep!

Wil je mijn stapeltje zien?


Zijn ze niet afschuwelijk? Ze passen prima in mijn project!

We hebben er wel om in een deuk gelegen. Dit wijkt zo af van mijn normale keuze.

Verder had ik jullie prachtige foto's willen laten zien van de tuin. Maar helaas. Ik heb een nieuwe mobiel en het overzetten van foto's lukt nog niet erg. Al schijnt het alleen maar een kwestie van een kabeltje te zijn....die apparaten doen nooit wat ik wil.

Trouwens wel een fantastische mobiel; de Samsung Galaxy Note. Ideaal ding!

Ik ga genieten van dit zalige pinksterweekend! Doen jullie dat ook?
dinsdag 8 mei 2012

'Vieze kleurtjes'

Tijdens onze Engelandreis heb ik flink mijn best gedaan met de plakstift. Wat een heerlijk ding is dat toch. Ik houd van snelheid in het werken dus deze Sewline stift is geheel aan mij besteed.

Vooraf had ik thuis alle stoffen al voorgeknipt. Het enige wat je dan nog moet doen is plakken. Dat geeft zo'n heerlijk kindgevoel weer. Doet mij denken aan mijn tijd op de kleuterschool. Maar goed...we dwalen weer af.

Na al dat geplak is het tijd om van al die vormen ook daadwerkelijk iets te maken. Heel ver ben ik niet gekomen en het is een beroerde foto. Maar zo krijgen jullie een idee van hoe het eruit komt te zien:


Ik moet zelf erg wennen aan al die flitsende kleuren. En die vreselijke ondergrond doet de stof ook al geen goed. Ik zal komende week een betere foto maken op de juiste achtergrondstof. Beloofd!

Hoe dit middenstuk er nu precies uit komt te zien weet ik eigenlijk nog niet. Het aanvankelijke plan was een stuk met allemaal sterren en hexagonnen. Maar toen ik straks de foto nog eens kritisch bekeek heb ik misschien wel de verkeerde maat sterren gepakt. Ze lijken een beetje lomp bij de hexagonnen. Kortom; ik ben er nog niet uit. Tot die tijd ga ik gewoon lekker door. Stof genoeg en mallen genoeg!

Fijne dinsdag!

zondag 6 mei 2012

I'm back!

Jullie hebben vast gemerkt dat het stillekes was op deze blog. En dat is niet omdat ik niets te verellen heb hoor! Maar omdat ik een heerlijk weekje naar Engeland was met mijn man, kinderen en 2 vrienden van hen.

Vrijdagochtend 27 april zijn we in alle vroegte naar Calais vertrokken om daar op de boot naar Dover te stappen. De meiden gingen met ons mee en de jongens vlogen naar Londen. Het is niet de 1e keer dat we naar Engeland zijn geweest. Reeds vele jaren gaan we in de mei- of herfstvakantie richting Engeland.

Zodra de White Cliffs of Dover in zicht komen begint het bij mij altijd een beetje te kriebelen:Zo'n prachtig gezicht! (foto geleend van internet)

Daarna richting het vliegveld gereden, de jongens opgepikt en hup naar ons vakantiehuisje. Midden in de bossen. En als je dan na een heerlijke nachtrust 's ochtends de gordijnen opschuift zie je dit in je achtertuin:Mooi gezicht he?

De rest van de week hebben besteed om heerlijk te luieren, steden te bezichtigen, winkelen en eten. Voor ons allemaal bekend terrein maar voor de dame en heer die met ons mee waren was het een eerste kennismaking.

Op zaterdag hebben we Norwich bezocht; de hoofdstad van het graafschap Norfolk. Je kunt daar prachtige kerken bezichtigen, een heus kasteel:

(foto van internet)

Maaarrrrr: Norwich is ook een heerlijke stad om te gaan winkelen. Je hebt er 2 grote overdekte winkelcentra. Iets wat in het natte Engeland geen overbodige luxe is.

Over nat gesproken; de aprilmaand was de natste maand in Engeland sinds 1910! Rivieren treden overal buiten hun oevers en er was veel wateroverlast in delen van Engeland.
Ik stel me er altijd maar op in als we naar Engeland gaan. Paraplu mee, stevige schoenen en een regenjas. En ach, dan valt het uiteindelijk allemaal nog wel mee hoor. Ik denk dat er in Nederland niet meer of minder regen valt dan in Engeland.

Zondag heeft de rest van de groep zich vermaakt in Londen. Dat heb ik nu onderhand wel gezien dus ik ben 'thuis' gebleven en heb een heerlijk boek gelezen:Een echte aanrader. Dit is echt zo'n boek daar begin je in en je wilt steeds verder lezen om te weten hoe het afloopt. Uiteindelijk is het me gelukt om het boek die zondag uit te lezen.
De rest had een prima tijd in Londen. Wel een vreselijk natte dag maar dat mocht de pret niet drukken.

Op maandag gaan we eigenlijk altijd naar Cambridge. Een stad die ik inmiddels beter ken dan Amsterdam! We hadden ook een prachtige dag. Een waterig zonnetje en 20 graden; wat wil je nog meer?

Iedereen kent uiteindelijk wel de bekende plaatjes van alle colleges waarvan de bekendste Kings College is:

(foto van internet)

De college is hier gefotografeerd vanaf de achterkant; de zogenaamde Backs. Heel bekend ook vanwege het punteren op de rivier de Cam die je hier op de voorgrond ziet lopen.

Helaas; we hadden die dag graag gepunterd zeker omdat ons meegereisde gezelschap dat nog nooit had gedaan. Maar vanwege de hevige regenval van die maand waren de sluizen open gezet zodat punteren onmogelijk was vanwege de sterke stroming.

Als troost hebben we een panini gegeten bij Nero in Cambridge. Mocht je ooit naar Engeland gaan eet dan daar je panini:


Hun panini mozzarella, basilicum en tomaal is zooooo lekker!!! Al zweren de kinderen bij een meatball panini!

Als je goed om je heen kijkt kom je allerlei rare toestanden tegen. Zittend op het muurtje van Kings College zagen wij deze straatmuzikant:Hij had enorm suces. Iedereen moest lachen om deze rare act. En bovendien; hij speelde ook nog eens goed gitaar!

Dinsdag zijn we naar Ipswich geweest. Die stad hadden we nog nooit bezocht. Meestal gaan we naar de kleinere dorpjes rondom. Reden temeer om deze stad eens te bezoeken. Veel valt er eigenlijk niet te vertellen over Ipswich. Ik vond het een beetje een trieste stad. Er staan wel prachtige vakwerkhuisjes:


maar alles doet zo vervallen en armoedig aan. Zo jammer.

Als ik in Engeland ben dan kan ik het niet laten om naar deze boekhandel te gaan: Waterstones.
Zo'n ouderwertse boekhandel waar je heerlijk kan rondneuzen. Ik heb me dit keer beperkt tot het kopen van maar 1 boek:


Dit boek stond al langer op mijn lijstje maar nu was er een speciale editie verkrijgbaar. Dus deze is meegegaan naar Nederland.

Oh ja, jullie denken natuurlijk heeft ze nog wel iets aan handwerken gedaan in de vakantie? Nou, weinig eigenlijk. Op de boot naar Engeland ben ik druk aan het plakken geweest en dat trok wel de nodige bekijks. Maar verder is het koffertje bar weinig open geweest. De enige stof die ik in mijn handen heb gehad zijn de stoffen van mijn kleding. Want daar kan ik altijd buitengewoon goed voor slagen in Engeland. Mijn koffer ging dan ook vol weer mee terug!

Hoe dan ook; we kijken weer met plezier terug aan deze Engelandreis! Op naar het normale leven (lees; de was!)

Fijne zondag allemaal!