dinsdag 24 april 2012

Keuzes maken

Het hele leven bestaat uit keuzes maken. Dat begint 's ochtends vroeg al; sta ik op of blijf ik liggen? Wat trek ik aan? Wat neem ik voor ontbijt? Doe ik vandaag dit of juist het andere? In sommige dingen heb je geen keuze. Dat is of wordt al voor je bepaald.

Soms is kiezen ook zo vreselijk lastig. Mensen kunnen soms zo besluitloos zijn. Daar reken ik mezelf ook onder hoor. Meestal weet ik precies wat ik wil. Maar als het op quilen aankomt dan gaan mijn gedachten toch wel eens dwalen.

Ik heb voor mezelf nu bepaald dat alles wat ik wil niet meer haalbaar is. Ja...of ik moet 310 jaar oud worden in uitstekende gezondheid. Dan is er niets aan het handje maar dat is geen reeele gedachte. Dus wordt het tijd om eens op een rijtje te zetten wat er allemaal nog op mijn lijstje staat.

Er is natuurlijk het nieuwe project met de 'vieze' stofjes. Dat gaan zowieso door in welke vorm dan ook. En dan natuurlijk nog een paar projecten waar ik nu mee bezig ben (zie rechter zijbalk) en die ik ook absoluut wil afmaken.

Maar er staan er een paar Wimmetjes op mijn lijstje. Kijk en denk even mee:

Allereerst is daar de mysterie:


Een prachtige quilt! Het boek ligt hier al een tijdje boven maar ik kan er maar niet mee starten. Eigenlijk had ik dit al bestempeld als project wat het niet ging worden.  Totdat bij haar die quilt weer opdook. Wat een beauty! En dan ga ik weer twijfelen!

Toen was er nog de Ms Vigor quilt uit de Quiltmania. Zodra ik die quilt zag wist ik dat ik die wilde gaan maken.  Dus hup; stoffen verzameld en mallen gelamineerd: 
En verder kom ik niet. Er komt altijd wel weer iets tussendoor wat ik leuker vindt of wat eerst af moet. Wederom bij haar kwam de quilt weer voorbij en dan begin ik weer te twijfelen. Want hij is toch wel erg leuk!

En dan is er nog de flying geese quilt uit dit boek:De stoffen hiervoor zijn ook verzamelend en er is zelfs al een begin gemaakt met de quilt:


Maar toch stokt het project en beland het vervolgens op de stapel.
En zo heb ik ontelbaar veel projecten op mijn lijstje waar ik mee begonnen ben of die ik ooit nog eens wil gaan maken.

Wat is dat toch? Zouden er meer mensen last van hebben of ben ik de enige? Zou het ermee te maken hebben dat ik graag (zoals ik in mijn vorige logje schreef) een eigen draai aan projecten geef?

Ik weet het niet. Maar in dit soort dingen zou ik willen dat ik iets besluitvaardiger was. Misschien zat ik dan nu niet met bergen stof opgescheept (LOL)


Fijne dinsdag allemaal!


zondag 22 april 2012

Quiltvitamientjes!

Naarmate ik langer quilt word ik steeds kritischer over welke projecten ik nog wil gaan maken. Ik vind namelijk lang niet alles mooi. Ik kan het enorm bewonderen als mensen met projcten bezig zijn die ik zelf nooit gekozen zou hebben. Maar dat maakt quilten juist zo leuk.

Ook houd ik er niet van om bezig te gaan met iets waar plotseling iedereen mee bezig is. Dan is voor mij het verrassende er alweer van af. Ik kies mijn project en geef er liever mijn eigen draai aan. Ben eigenlijk altijd wel een tikje eigenwijs in die dingen geweest. Dat is denk ik ook een van de redenen dat ik nooit een cursus gevolgd heb. Ik doe graag alles op mijn eigen manier.

Gelukkig heb ik een vriendinnetje dat mij hierin volledig begrijpt. Jaren geleden leerde we elkaar kennen en die vriendschap is nooit meer over gegaan. We zien elkaar niet vaak want we wonen best een eindje rijden bij elkaar vandaan. Maar we spreken elkaar wel elke week. En soms zoeken we elkaar op, al dan niet vantevoren afgesproken. En gisteren was zo'n onverwacht bezoek.

Gisterochtend belde ze me op en voordat ik het wist zat ik in de auto richting het Brabantse land. Een paar jaar geleden heb ik Nathalie aangestoken met het quiltvirus. Ik zie ons nog samen de bananendoos met lapjes sorteren die zij had gekregen. Daarna samen lapjes kopen voor haar 1e echte project. En kijk eens wat ze nu een mooie quilts maakt!

Afgelopen week belde ze me op en ze was helemaal enthousiast over een project wat ze in gedachten had. Je kunt er op haar blog alles over lezen. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk want gaandeweg werd ik ook blij van het project. Al gaat het bij mij wel in een iets andere vorm worden dan bij haar.

Dus gisteren, onder het genot van een kop koffie, moest er natuurlijk gekeken, gerekend en gedacht worden hoe dat allemaal ging worden. Natuurlijk kwamen we tot de ontdekking dat we niet genoeg stof hadden. Dus hup....de auto in richting Dorry. Ik had me voorgenomen om de hele quilt van lapjes te maken uit mijn eigen kast. Maar toen ik bij Dorry in het winkeltje stond leek het me wel leuk om ook eens te werken met kleuren waar ik nooit mee werk. Kleuren die helemaal mijn kleuren niet zijn zoals paars, helblauw en geel. Dus kocht ik bij Dorry een paar stroken van die 'vieze' kleuren.Daarna zijn we ook nog naar de Quiltsteek in Best geweest en ook daar heb ik nog een paar strookjes gekocht.
Toen ik thuiskwam ben ik begonnen met het tekenen en knippen van de eerste mallen


Zoals jullie zien wordt dat weer veel plakken. Een prima vakantiewerkje lijkt me!

En dan nog even een blik op mijn keurige scrapmandje:


Ik ben er zo trots op!

Ik zeg niet dat al deze scraps gebruikt gaan worden in dit project. Vandaag ga ik eens kijken welke stoffen nog meer geschikt zijn. Wordt dus vervolgd!

zaterdag 21 april 2012

Chaos en jullie hulp nodig

Van chaos naar prachtig geordend. Kijk maar eens even mee:
6 bakken met scraps vertegenwoordigen mijn quiltleven. Nou ja...niet helemaal. Want in eerst instantie heb ik alle overgebleven stukjes weggegeven aan de peuterspeelzaak van de kinderen. Pas een jaar of 6 geleden ben ik verwoed alle overgebleven stukjes gaan bewaren omdat ik het leuk vind om scrapquilts te maken.

6 bakken met stofjes en bij elk stofje hoort een herinnering. Van die quilt of van die quilt. Van een mislukt project tot een prachtige deken waar iemand nu plezier van heeft.

6 grote bakken met strookjes, kleine reepjes, kleine stukjes, grotere stukjes, snippertjes enz enz. had ik in al die jaren bij elkaar verzameld.  En nu is het tijd voor de grote schoonmaak. Alles wordt zorgvuldig gesorteerd met een paar mallen bij de hand.

Want als ik die mallen er niet uit kan halen dan verdwijnt het stukje in de prullenbak. Inmiddels ben ik aardig op streek. Kijk eens wat een keurig gestreken strookjes er in deze bak liggen:Dan laat ik jullie morgen zien wat ik daarmee ga doen oké?

Eerst gaan we Ann proberen uit de brand te helpen. Want zij is helemaal verliefd geworden op dit borduurwerkje:


Hoe chaotisch ik soms ook mag zijn; dit soort werkjes bewaar ik normaalgesproken in een map. Alleen deze is waarschijnlijk achtergebleven in Italie. Ik meen me ook te herinneren dat ik 'm heb gegeven aan een mevrouw die 'm ook wilde gaan borduren. Ik weet nog dat het een gratis patroon is geweest maar van wie of wat? Geen idee! Misshien kan iemand van jullie me verder helpen?


Het regent hier pijpestelen! Echt niet normaal meer. Lijkt me een uitstekende dag om verder te gaan met mijn sorteerplan en misschien nog een beetje quilten! Fijne zaterdag allemaal!

vrijdag 20 april 2012

Made in Holland


Is het geen schattig borduurwerkje! Maar het is niet gemaakt in Holland. Dit werkje heb ik jaren geleden tijdens een vakantie in Italie gemaakt. Al bordurend aan het zwembad had ik veel bekijks. Het is een niet al te moeilijk werkje en ik weet dat ik er met plezier aan gewerkt heb. Maar toen is het op de stapel beland. En waarom?

Ik weet het wel. Ik vind de achtergrond veeeel te wit. Een koffie/theebadje doet wonderen maar dat is er nooit meer van gekomen.

In die tijd heb ik een quilt gemaakt voor mijn man op kantoor van Den Haan en Wagenmakers stoffen. Die foto staat ergens op een oude computer. Ik zal toch eens kijken of ik die oude foto's kan omzetten. Want inmiddels is manlief al lang naar een ander kantoor verhuisd en hangt er ook een andere quilt bij hem aan de muur. Maar goed.....we dwalen af.

Ik had toen nog behoorlijk wat stofjes over en daarom heb ik dit borduurwerkje gemaakt. Hollandse stoffen met een hollands borduurwerkje.  Dan kon ik de boel bij elkaar combineren.
Zie je hoe verschrikkelijk dat wit afsteekt bij die stoffen? Afschuwelijk gewoon. Ik ga vandaag toch maar eens hele sterkte thee zetten en het werkje daarin mikken.
Wie weet wat er dan nog kan gebeuren!

Ondertussen heb ik trouwens al mijn bakken met scraps naar beneden gehaald. Ik ga echt sorteren. Hele klein snippertjes ga ik wegdoen. Want mijn verzameling is echt te erg! Wordt vervolgd!

Fijne dag allemaal!


woensdag 18 april 2012

Hexagonnen en award

De hexagonnen zijn lange tijd bij mij uit beeld geweest. Ver verstopt in een hoekje van mijn werkkamer wist ik dat dit doosje moest staan. Maar ik vond het eigenlijk helemaal niet meer leuk om eraan te werken.

En zo vond ik het doosje terug


Gesneden stroken want dit doosje is zeker al zo'n 6 jaar oud. Toen plakte we nog geen stof om vormen heen maar toen werden hexagonnen nog op de 'ouderswertse' manier gemaakt; al dan niet met behulp van liesl knijpertjes.

Er zaten zelfs nog blommen in:En al heel veel hexagonnetjes om aan elkaar gezet te wordenIk heb de stoute schoenen aangetrokken en ben er toch maar weer aan begonnen. Na hard werken is dit het beginnetje van een nieuwe quilt


Mijn dochter is er helemaal enthousiast over en hoe meer ik er mee bezig ben; hoe leuker ik het ga vinden. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik eindelijk de goede naaldjes heb gevonden om vormen met kartonnetjes erin aan elkaar te zetten


Kijk maar eens naar het buisje links op de foto. Het zijn Milliners naaldjes van Busy Fingers. Geen gooedkoop buisje maar super naaldjes. Ik heb een beetje lange naaldjes genomen omdat ik dat bij dit soort werkzaamheden prettig vind. Dan pakken mijn vingers de naald makkelijker vast. Echt een aanrader als je met kartonnen vormen werkt.

Gisteren ontving ik van Ann een Liebster Award


Dank je wel Ann voor dit ontzettend lieve gebaar. Ik weet dat het de bedoeling is dat ik de award doorgeef. Maar ik zou eerlijk gezegd niet weten aan wie. Ik kan echt geen keuze maken. Er zijn zo ontzettend veel blogs die mij inspireren en waar ik graag kom om te lezen en te kijken. Daarom is deze award voor iedereen die elke dag weer de moeite neemt om een leuk verhaaltje te schrijven en die daarmee ons een kijkje in hun (quilt) leven gunnen.

Ik verbaas me er ook steeds weer over dat er zoveel mensen zijn die mijn blog te moeite waard vinden om te kijken.
Ik wil iedereen dan ook bedanken voor alle lieve reacties op mijn blog.

Allemaal een fijne woensdag!

maandag 16 april 2012

Zwart gat...

daar viel ik nou niet bepaald in toen ik de laatste steekjes zette aan mijn flannelen quilt (zie vorige post). Integendeel; er liggen hier nog tientallen tops die schreeuwen om een paar steekjes. Maar hoe hard ze ook schreeuwen, ik blijf lekker in mijn eigen tempo doorgaan.

Ik ben ook doorgegaan met het leegruimen van de werkkamer. De wonderlijkste zaken kom je er tegen. Een paar jaar geleden had ik een manie om alles in gripzakjes te doen. Wat ik ook gesneden of in elkaar gezet had, overal lagen gripzakjes.

Soms met daarin een briefje met daarop op zijn minst het boek waarin ik kon vinden wat het moest gaan worden. Maar meestal was het een zoekplaatje. Zo ook bij deze zak:


Mooie bruine stoffen in repen gesneden maar wat hier nou de bedoeling van was???
De tut eigenwijs in mij gaat dan net zo lang zoeken tot ik het gevonden heb. Na lang speurwerk kwam ik erachter.Deze quilt was de bedoeling:


Ik vind het nog steeds een plaatje. De maten van de gesneden stroken kloppen met het patroon. Dus ik zou zo kunnen beginnen. Maar ergens heb ik het vermoeden dat ik te weinig achtergrondstof heb. Daar ga ik me vandaag maar eens verder in verdiepen.

Ik kwam nog een interessant doosje tegen:


Allemaal zelfkantjes. Ooit gespaard om er een tas van te maken. Ik heb zelfs al een beginnetje gemaakt. Omdat ik weet dat dit toch niks gaat worden wil ik er iemand anders een plezier mee doen. Mocht je belangstelling hebben dan roep maar...stuur ik het naar je toe!

Vandaag heb ik een vrije dag. Ik ga verder met de speurtocht op mijn eigen werkkamer. Wie weet wat ik nog meer tegenkom.
Een fijn begin van de week allemaal!

zaterdag 14 april 2012

AFFOOOOOOO!!!!!!!

Jawel, het is me gelukt. Nog voor de wisseling van de wacht is mijn flannelen quilt af! Het begon allemaal half maart. De top was klaar, de quilt gesandwiched en opeens werd het ruim 20 graden. Geen weer om een flannelen quilt door te pitten dus deze belandde op mijn werkkamer.

Maar het werd toch weer kouder en dus pakte ik het flannekes er weer bij. En tijdens de paadagen heb ik lekker doorgepikt. En dit is 'm dan geworden:
Een rondje wasmachine heeft hij ook al meegemaakt. Hij is niet heel intensief gequilt maar dat heeft een flannel ook niet nodig. Hij lijkt door de ruiten her en der wat scheef maar niets is minder waar.

Voorlopig hangt hij nog over het quiltrek in de woonkamer:


Met deze temperaturen is het heerlijk om 's avond een flannelen quilt te pakken en onder te kruipen!
Tot er eind april een wisseling van de wacht plaatsvindt. Dan hangen er weer andere quilts overheen!

Ik wens iedereen een heerlijk weekend toe!

vrijdag 13 april 2012

Blauwe letterlap

Ik had jullie beloofd om mijn blauwe geborduurde letterlap te laten zien. Wel... dit is 'm dan:


Jaren geleden (2002) zat ik elke vrije minuut aan deze lap te werken. Tijdens de zwemles, balletles, op vakanties je kon het zo gek niet bedenken of deze lap sjouwde ik mee. Het is een oud patroon uit een Ariadne. Hij is geborduurd met handgeverfd garen van Weeks Dye Works. Prachtig garen alleen wel opletten dat het niet gaat bloeden.

Ik had toen al het idee om er een quilt van te maken en ben daar uiteindelijk ook dapper mee begonnen. Met dit als resultaat:


En toen ben ik ermee gestopt. Het werd totaal niet naar mijn zin. Nu ik de lap zo bekijk weet ik precies waar het probleem zit. Het ABC is geborduurd op een geruit stramien. En dat wordt in combinatie met de stoffen veel te druk.

Dus deze lap is in de kast beland en ik ben in 2008 vrolijk met een nieuw ABC begonnen. Want die kwam toen op mijn pad


Op een nieuwe ondergrond maar wel met hetzelfde garen. En in deze staat vond ik het afgelopen week weer terug. Drie strengetjes garen, een lap met een begin en geen patronen. Ik heb me suf geprakkizeerd welk patroon dit toch moest zijn. Niets maar dan ook helemaal niets kon ik ervan vinden. En opeens kreeg ik een helder idee. Ik wist vaag de naam van de lap nog dus ik ben gaan googlen. En bingo! Weer gevonden. Dus snel de patronen geprint en in de tas voor Engeland gestopt. Mocht je 'm ook willen maken dan is dit (klik) de link!

Ik ga vandaag weer verder met opruimen op mijn werkkamer. Eens kijken wat voor leuks ik allemaal weer tegenkom! Fijne dag allemaal!

donderdag 12 april 2012

Rommelblog

Ziezo! De paasdagen zijn weer achter de rug en ook mijn baas was de afgelopen 2 dagen blij dat ik weer kwam werken. Vandaag heb ik eindelijk weer tijd voor mezelf.

En ik ben vliegend van start gegaan mag ik wel zeggen. Want ik ben drastisch aan het opruimen. Zijn DH en ik 2e paasdag in de woonkamer aan de slag gegaan; vanochtend was het de beurt aan mijn werkkamer. Ik ruim in fases op want anders vrees ik dat ik weken achter elkaar bezig ben.

De boekenkast was als eerste aan de beurt. Ik heb hier op de blog een verkooppagina aangemaakt. Daar bied ik boeken die ik niet meer gebruik of nauwelijk gebruik te koop aan. Kijk rustig of er iets voor je bij is.

Ik bied onder andere ook dit boek te koop aan:


Ik weet dat heel veel mensen naar dit boek op zoek zijn. Op ebay en amazon vliegen de gebode prijzen door het dak heen. Ik heb voor mezelf een bedrag in gedachten wat ik ervoor wil hebben. Als dat geboden wordt dan gaat het boek van de hand.

Bij deze zoektocht kwam ik ook dit 'boek/schrift' tegen:Jaren geleden, toen ik begon met bloggen, heeft Peti dit voor mij gemaakt. Het schrift is me erg dierbaar. Ik schrijf  alles wat op quiltgebied op mijn pad komt in dit schrift. Van patronen tot kleuren, van internetsites tot andere inspiratiebronnen.

Weten jullie trouwens nog de geborduurde huisjes die ik liet zien? Misschien kan ik iemand blij maken met de originele patronen. Als je belangstelling hebt dan laat het maar weten. Bij meerdere belangstellenden laten we de notaris even een lootje trekkenZo, ik ga snel verder met opruimen. Wie weet wat voor leuks er nog meer voor de dag komt!


zaterdag 7 april 2012

De hartige rondjes

Gisteren zagen jullie op mijn werkblad een klein stukje van een hartje liggen. Ik werk graag aan meerdere dingen tegelijk. Als ik genoeg heb van het een dan pak ik het ander. Dan quilt ik en dan patch ik weer. Soms stagneren projecten omdat ik er stof bij moet zoeken. Of soms gooi ik projecten aan de kant omdat ze niet worden wat ik ervan verwacht. Dat klinkt denk ik voor iedereen wel bekend in de oren.

Maar dit project is zooo leuk om te doen. Eerst alle kleine stukjes bij elkaar zoeken. Plakken, naaien, appliceren. En nu als klap op de vuurpijl appliceer ik een hartje in het midden.


De rand voor deze quilt ligt al klaar. Dat zijn deze blokjes:Ik ga komende Paasdagen weer lekker het patchen en quilten. Jullie ook?

vrijdag 6 april 2012

Babyblocks

Ik kon het toch niet laten. Ik heb er toch vast 2 rijen aangezet. De bedoeling was om deze lap mee te nemen naar Engeland en dan pas te gaan patchen. Maar op het moment dat ik de blokken in elkaar zet wil ik ook zien hoe ze staan in het geheel.


Je ziet nauwelijk verschi met de vorige foto maar er zitten toch echt weer 2 rijen aan. De volgende blokken zet ik er in de breedte aan. Eens kijken hoe groot ik 'm wil gaan maken.

Het tekenen, knippen en naaien van blokken gaat gewoon door. Zolang ik scraps heb kan ik met deze lap vooruit!


En zien jullie die hartjes rechtsboven in de hoek? Dat is voor een ander project. Maar daarover volgende keer meer!

Ik wens iedereen alvast een hele Goede Vrijdag toe!

woensdag 4 april 2012

Huizen!

Heel wat jaartjes geleden heb ik een tijd een borduurmanie gehad. Het patchen stond op een lager pitje en ik wilde toch iets met naald en draad te doen hebben. Eerst heb ik uit een oude Ariadne een alfabetlap geborduurd. Tijdens de zwemlessen van de kinderen (nu zo'n 10 jaar geleden) heb ik heel wat steekjes gepikt. Die lap wilde ik destijds verwerken tot een quilt. Ik ben daar ook dapper mee begonnen maar toch is dat ding in een hoek beland. Ik zal 'm binnenkort eens opzoeken en aan jullie laten zien.

Ik ontdekte de winkel van Crownstitches (klik) en al hun prachtige spulletjes! Een paar jaar lang heb ik meegedaan met de garenclub. Elke maand krijg je 5 strengetjes handgeverfde borduurgaren toegestuurd. Dat was elke maand weer een feestje om de envelop open te maken. En ondertussen groeide mijn verzameling handgeverfde garens.

Natuurlijk moest er ook iets gedaan worden met al die prachtige garens. Dus abonneerde ik mij ook op de huisjesclub. Elke maand kreeg je het patroon van een huisje toegestuurd zodat je na 6 maanden een leuk borduurwerkje had.


Dit is 'm dan. Let niet op de vouw want ik kwam dit lapje bij toeval weer tegen in een doos. Door het huisjesvirus wat nu door quiltland waait leek het me wel leuk om dit lapje te laten zien. Als je goed kijkt zie je het jaartal 2007 in het lapje staan. Zo lang ligt het dus al in een doos te wachten.

Wat ik er precies mee ga doen weet ik nog niet. Het zijn hele lieve en zachte kleuren. Een kijken of ik bijpassende lapjes heb. Wie weet verwerk ik 'm dan toch wel tot een quilt

Fijne woensdag allemaal!

maandag 2 april 2012

En dat is 130......

Eindelijk zijn alle blauwe log cabin blokjes aan elkaar genaaid. En zo ziet de quilt er dan:


Toen ik begon met deze logcabin blokken was het oorspronkelijke plan om lichte log cabin blokken te maken met daar tussen geappliceerde of genaaide sterren. Een goed voorbeeld van zo'n quilt vind je in dit boek:Maar uiteindelijk vond ik het geheel te flets worden en schakelde ik over op plan B met daarin diverse tinten blauw verwerkt. Bleef ik natuurlijk wel zitten met die 24 lichte blokjes die ik al gemaakt had. Ik vond het zonde om ze niet te gebruiken dus heb ik ze aan de buitenste rand gezet. Ik vind het wel een grappig effect geven. Op deze foto ziet je die rand iets duidelijker:


De quilt is 1.60 bij 2.10. Een behoorlijk maatje dus. De komende tijd zal ik mijn gedachten er eens over laten gaan hoe ik 'm ga quilten. Deze quilt moet nog even geduld hebben want voorlopig pik ik even verder aan de flannelen quilt. Het wordt weer winter dus het mag nog eventjes!

Iemand een idee hoe je deze logcabin kunt quilten anders dan in the ditch?