zaterdag 31 maart 2012

Flannelen quilt

Hoewel de buitenthermometer afgelopen woensdag 19 graden aangaf vond ik het donderdag plotseling gemeen koud. Een noorderwind waaide langs en dat was goed voelbaar. Ook gisteren was het een stuk minder aangenaam dan in de weken daarvoor. Maar laten we niet mopperen.....alle mooie dagen pakken ze ons niet meer af!

Maar de daling van temperatuur was voor mij wel reden om de flannelen sterrenquilt er eens bij te pakken. Er moest alleen nog een rand omheen, sandwichen en dan kon er gequilt worden. Donderdag ben ik druk geweest met de rand eraan zetten


Het is een rode ruit geworden. Ik heb geprobeerd mij niet te veel te laten leiden door het ruitje want anders zou ik nu crazy geworden zijn. Dat is het nadeel van werken met ruitstoffen. Voor mij mag het best een beetje een rommelig effect hebben met zulke quilts. Maar neem van mij
aan dat deze quilt absoluut recht is.

Gisteren heb ik de 1e steekjs gezet:


Ik pit 'm wat grover door met een wat dikker garen. Het garen lijkt op perle 12 maar dan is het van Venne. Heerlijk garen om mee door te pitten trouwens. Tien sterren heb ik al gedaan dus dat gaat lekker. Wordt in elk geval vervolgd. Dit weekend zal van doorpitten wel weinig komen maar wie weet. Zo tussendoor een paar steekjes!

Ik wens iedereen een heerlijk weekend toe en hopelijk zien we het zonnetje nog even!

zaterdag 24 maart 2012

Men neme....

een doodordinaire boodschappentas van de AH,


een paar lapjes stof en een naaimachine. Naai vervolgens 8 log cabin blokken:


In dit geval heb ik de stoffen uit de serie Papillon van Moda gebruikt. Het middenblokje is 2,5 inch en de stroken zijn 1,5 inch breed. Om het geheel passend te maken heb ik nog een strook van 2,5 inch in het midden genaaid. Dat vond ik mooier op de tas passen.


Naai vervolgens het log cabin blok met een siersteek op de tas


En voila....een nieuwe boodschappentas! En een stuk vrolijker dan het orgineel!

Ik wens iedereen een zonnig weekend toe!

dinsdag 20 maart 2012

Pfieuw.....

Soms kan een mens druk zijn met niets. Ik ben het weekend voor de zoveelste keer maar weer eens begonnen met het opruimen van de werkkamer. Nee....ik laat geen foto zien. Nog steeds lijkt het alsof er niets gebeurd is op die kamer. Een ontploffing is er niets bij. Maar er is wel degelijk vordering gemaakt.

Tijdens zo'n struintocht door mijn eigen werkkamer kom ik opeens allerlei half af projecten tegen. Herkenbaar? Projecten waar je ooit enthousiast aan begonnen bent maar die dan toch weer in een hoek belanden.

Zo'n project was een blauwe logcabin quilt. Een vreselijk karwei want de blokken zijn 6,5 inch groot. De strookjes zijn 1,5 inch. Dus dat schiet niet echt op. En mensen die mij kennen weten dat ik van opschieten houd. Dus...... heb ik mij afgelopen zondag (na een flinke ochtendwandeling) achter de naaimachine geposteerd en ben begonnen. Natuurlijk met pauzes want mij nek wil nog steeds niet wat ik wil.

En zo kwam het dat ik eindelijk 130 blokken klaar heb:


En toen moest ik nog bedenken hoe ik dit allemaal in een patroon ging leggen. Een zoektocht op internet bracht mij tot gewone licht/donker stroken. Een proefopstelling maar ik denk wel dat dit het gaat worden:


Ik ben er zelf wel tevreden mee. Nu nog even de moed verzamelen om 130 blokken aan elkaar te naaien.

En mijn voornemen voor de komende maanden? Ik ga eerst een heleboel afmaken en mag voorlopig van mezelf niet aan iets nieuws beginnen. Of ik dat vol ga houden????

zondag 18 maart 2012

Kwartet!

Het gaat hartstikke lekker met appliceren! Ondanks mijn blessure blijf ik toch een beetje prutsen. En zo komt het dat er opeens van elk al 4 rondjes klaar zijn! Ik word zelf helemaal vrolijk van het werken met al deze kleurtjes. Het doet zo lekker lenteachtig aan.Afgelopen week heb ik ook nog een rand om mijn flannelen quilt gezet. Maar op de een of andere manier trekt het me niet meer zo om met die quilt bezig te zijn. Zouden dat de kleuren zijn?

Ik heb ooit wel eens een kleurenanalyse laten maken. En daaruit blijkt dat gedempt blauw mijn favoriete kleur is. En dat klopt uitstekend. Ik draag ook graag blauwe kleding. En qua type ben ik een herfst/zomer type. Ik hang er een beetje tussenin.

Normaalgesproken hoort dit natuurlijk helemaal niet thuis op een quiltblog maar ach....tis slecht weer, tis zondag, je zit nog in je pyama en je hebt niks te doen;
Wil je ook weten wat je favoriete kleur is in relatie tot je karakter. Klik dan eens hier. En een seizoenstype bepaling test kun je hier

Veel plezier ermee en een fijne zondag!

vrijdag 16 maart 2012

Lente en wiebertjes

Hebben jullie ook zo genoten van het prachtige weer gisteren? Ik wel! Een onwillige pees in mijn nek zorgt ervoor dat ik het even heel rustig aan moet doen. Maar dat betekent niet dat ik de lapjes aan de kant leg. Mijn zusje kwam gistermiddag langs en we zijn buiten, onder het genot van een kopje thee met wiebertjes aan de slag gegaan.

En daar bedoel ik niet de snoepjes mee. Maar stoffen wiebertjes. Want buiten alle overige 387 projecten waar ik mee bezig ben knip ik tussen de bedrijven door wiebertjes; heel veel wiebertjes. En ik teken naadtoeslagen zodat alles startklaar in een doosje mee kan. Voorbereidende werkzaamheden noem ik dat. Want over 6 weken gaan wij weer heerlijk naar een van mijn ideale vakantielanden; Engeland.  En elk jaar neem ik een werkje mee. Voor op de boot, voor in het zwembad, voor de vrije uurtjes of gewoon wanneer ik er zin in heb. Ik wil iets kunnen handwerken op vakantie.


En al die wiebertjes gaan weer in mijn babyblockslap. Zo ziet de lap er nu uit:


Zoals gezegd moeten er nog heel wat blokken bij. Dus ben ik weer in mijn bakken vol scraps gedoken en pas en meet of er toch niet zo'n klein wiebertje uitkan. Een heerlijk werkje zonder al te veel inspanning.

Ik teken voor vandaag nog zo'n dagje!

Een fijne zonnige dag allemaal!

zondag 11 maart 2012

Draai het wieltje nog eens rond.....

Het lijkt de afgelopen weken of ik alleen maar bezig ben met het appliceren van rondjes. Dat is eigenlijk ook wel zo. Tussendoor quilt ik een paar steekjes. Maar dat gepriegel met rondje heeft me momenteel helemaal is z'n greep.

De rondjes voor mijn hartjesquilt zitten op 3 stuks. Dus nog maar 6 te gaan:En deze quilt kwam ik ook weer eens tegen. Ontelbare keren heb ik 'm in mijn handen gehad. De dresden plates waren bijna allemaal al op hun achtergrond geappliceerd. Maar ik zag er iets aan. Opeens wist ik het. De achtergrondstof was veel te laf. Die moet veel pittiger. Dus alles uitgehaald en opnieuw beginnen. Zo waren de blokken


En zo zien ze er nu uit:Als je erop klikt dat vergroten de foto's en zie je het verschil beter. Ik ben er zelf heel blij mee. Laat je niet verleiden door de spelden maar de blokken zitten echt vast op de ondergrond. Ik raak mijn spelden altijd kwijt dus ze zitten zo lang mogelijk in mijn werk.

Voorlopig ben ik de ban van de rondjes. Maar dat kan maar zo weer omslaan!

Fijne zondag allemaal!


donderdag 8 maart 2012

Oh kom er eens kijken.....

wat er in mijn quiltring zit:


Ja, jullie zien het goed, de franse generaal quilt zonder applicaties! Na een nachtje erover te hebben geslapen vond ik het resultaat met applicaties toch aan de drukke kant. Teveel poespas. Ik ga nu door het quiltwerk proberen deze quilt te verfraaien.

Zo ziet te quilt eruit:Ik begin het quiltwerk in het gekleurde blokje en hoera; 1 blokje is klaar:


Voorlopig heb ik nog heel wat blokjes te gaan!


dinsdag 6 maart 2012

De winter is toch echt voorbij.....

alhoewel de thermometer buiten zojuist 0 graden aangaf. Dus dan is het ook niet raar als ik deze februari sneeuwman zien:


Ik krijg steeds meer plezier in het stitchen van deze sneeuwmennekes. Alle piepkleine stukjes zijn niet gestitched en dat ga ik ook niet doen. Het werd zo opgepropt met al die kleine steekjes. Dus die poging staak ik. 
De maand maart ligt alweer getekend klaar.maar die zal nog even moeten wachten. Eerst ga ik de flannelen sterrenquilttop in elkaar zetten. Spannend!zondag 4 maart 2012

Klop, klop, is daar iemand?

Sinds ik mijn blogadres weer teruggezet heb schijnen veel mensen mij niet meer te kunnen vinden. Heel jammer natuurlijk maar ik ben blij dat de verwarring met de andere Naald en Draad blog nu voorbij is. Het toevoegen aan een andere blogrol werkt op dit moment niet maar hoe dan ook, ik schrijf gewoon lekker door.

En natuurlijk handwerk ik ook lekker door. En zo kwam het dat ik opeens nog maar 3 sterren hoef te appliceren van mijn flannekes! Kijk...zo ziet het er nu uit:


Die ene die jullie missen op de foto is al wel klaar hoor. Dan is het tijd om de quilt in elkaar te zetten. Ik weet alleen nog niet precies hoe. Of met blokken ertussen of ik maak sashings. Iemand?

Ondertussen is de volgende quilt in de ring beland. Het is een enorme joekel van 2.20 bij 2.40. Ik ga 'm met de hand quilten in cirkels. Als je goed kijken dan zie je dat ik al begonnen ben.


Alle werkjes schreeuwen hier om aandacht. De kransjes die er liggen, de quilt in de quiltring, een blauwe logcabin waar ik mee bezig ben, de babyblocks, de harten enz enz.Er komt geen eind van de lijst. Om nog maar te zwijgen of het aantal quilts wat er ligt om doorgepit te worden. Maar dat maakt allemaal niet uit. Alles gaat in mijn eigen tempo en wanneer ik er zin in heb.

Zo...nu ga ik eerst koffie zetten! Dat hoort bij de zondagochtend! Fijne zondag!

vrijdag 2 maart 2012

Kransje....Is het geen schattig kransje? En zo leuk werk om te doen. Ik was met de hartjes bezig en opeens leek het me saai. Alleen maar hartjes aan elkaar naaien. In een oude Patchwork en Quilting Magazine van jaren geleden kwam ik dit kransje tegen. Het leek me nu eens zo'n leuk idee om hiervan een middenblok te maken. Dus heb ik weer alle lapjes erbij gepakt en ben ik nu kransjes aan het maken.
Hoe het er allemaal precies uit komt te zien weet ik nog niet. Duizend ideeen vliegen door mijn hoofd. Dat zal jullie vast niet onbekend voorkomen. De uitvoering komt in een later stadium wel.

Ondertussen ben ik hier ook nog mee bezig. Ik probeer echt even een eindsprintje in te zetten. Nog 6 sterren moet ik appliceren en dan heb ik 20 sterren klaar. Tijd om de boel aan elkaar te zetten.Dit weekend hoop ik eens lekker door te kunnen werken. Er is schaatsen op tv dus dat moet goedkomen!