maandag 27 februari 2012

Flieft.....

Een tijdje geleden heb ik dit boek besteld:


Ik zag het boek ergens op een Amerikaanse blog voorbij komen en ik was op slag verliefd op de quilt van de cover.Is het geen plaatje?
De meeste van jullie herkennen waarschijnlijk wel de rouenneries stofjes die voor deze quilt gebruikt zijn. Nu is die serie alweer een poosje uit de handel hier in Nederland. Dus dezelfde stofjes kon ik wel vergeten. Maar laat er nu een 2e Rouenneries serie uitgekomen zijn! Wat een mazzel.

Gisteren ben ik begonnen om alle blokken te maken. Het zijn allemaal French General stofjes geworden. Van Rouenneries, Rural Jardin, Falalalala, Petit Ecole, Rouenneries II en Maison de Garance. Allemaal zitten ze erin:


Inmiddels zijn 3 stroken van 14 blokken af. Inclusief de sashings.

Ik vind 'm zo al mooi maar toch wil ik de bloemen erop appliceren. Dat geeft de quilt zo'n mooie uitstraling. Vanochtend kon ik niet wachten en heb ik inmiddels voor 1 rij de applicaties er even opgelegd. Kijk....zo wordt hij dan:



Ik word er zelf helemaal blij van. Ik denk dat dit project nu wel voorrang krijgt. Misschien dat ik zelfs vanmiddag al een paar steekjes kan maken!  Maar eerst mezelf nog maar eens door de bergen was worstelen!

donderdag 23 februari 2012

Eindelijk!!!!

Het patroon van de quilt lag al jaren in de kast! Ik bleef het een leukerd vinden totdat ik deze zomer eraan begonnen ben; de hartjesquilt. Appliceren was nooit mijn favoriete bezigheid maar opeens kreeg ik de geest en voordat ik het wist waren er 30 harten dubbel geappliceerd. Toen moest hij natuurlijk ook meteen gequilt worden. Daar ben ik in het najaar aan begonnen. Telkens 1 hart en ook dat werkje was klaar voordat ik er erg in had.

Afgelopen zondag heb ik de bies erom gezet en vanochtend heeft hij rondjes in de wasmachine/droger gedraaid. En hier is tie dan: de affe Hartjesquilt:




De schulprand heeft nog wel wat voeten in aarde gehad en helemaal perfect zit hij er niet omheen. Maar dat is mijn eigen schuld. Ik wilde er perse een rode bies omheen maar ik had niet meer genoeg stof om deze schuin te snijden. Dus zit er een rechte bies om en trek hij hier en daar. Maar ik lig daar niet wakker van. Alleen God is perfect zeggen we dan maar.

Ik ben blij dat deze quilt af is. Op naar de volgende!

dinsdag 21 februari 2012

Wat doe je......

als je net niet ziek genoeg bent om naar bed te gaan maar jezelf eigenijk ook wel goed genoeg vindt om iets om handen te hebben?
Juist.....dan ga je naar je werkkamer en zoekt daar een bak met lapjes bij elkaar:



Allerlei kleurtjes zitten erin maar de hoofdmoot is blauw/roze/rood. Ik liet hier op de blog een tijdje geleden al wat van die hartjes zien:


En daar ben ik nu verder mee gaan bouwen. Heel rustig tijdens mijn verkouden dagen heb ik zitten appliceren totdat ik uiteindelijk 36 hartjes had. Dit gaat het middenstuk voor een nieuwe quilt worden. De eerste 6 hartjes heb ik al aan elkaar zitten:


De rest volgt vanzelf;


Natuurlijk knip ik keurig netjes de achterkantstof van de harten weg:


Ziet er grappig uit toch? En dan houd je vanzelf weer een leuk stapeltje hartjes over:


Daar gaat nog een bestemming voor gevonden worden.

Overigens is mijn andere hartenquilt helemaal gequilt. Hij ligt klaar voor een rondje in de wasmachine. Maar dat moet nog even wachten. Eerst zorgen dat we weer handdoeken in de kast krijgen!

zaterdag 18 februari 2012

Héhé....

eindelijk! Weer terug naar het oude. Zoals jullie misschien wel gezien hebben heet mijn blog eindelijk weer bij mij oude naam; De Vrolijke Schaar.

Heel lang geleden begon ik ooit onder die naam te bloggen. Daarna ben ik er een tijdje uitgeweest en wilde ik mijn blog weer openen. Maar dat ging niet zomaar. Nog voor al die weblogmigratie toestanden besloot ik toen maar om bij Blogspot een nieuwe blog te openen; Met Naald en Draad.  Dat ging ook niet zonder slag of stoot. Maar liefst 3x heb ik een nieuwe blog moeten maken voordat ik een goed functionerende blog had.

Uiteindelijk bleken er meer blog met die naam rond te zweven. Heel verwarrend. Dus besloot ik nog een laatste poging te wagen om mijn oude blognaam weer terug te krijgen. En voila.....gelukt! Voortaan ga ik dus weer door het leven als de Vrolijke Schaar.

Zelfde meisje, andere naam! Welkom allemaal!

Oh ja, en binnenkort meer over alles waar ik nu mee bezig ben!

vrijdag 3 februari 2012

Brrrr......

De winter heeft Nederland in haar greep! En ik geniet ervan. Alles liever dan regen. Dat ben ik zo snel spuugzat. Dus trek ik met plezier alle dikke truien en vesten uit de kast, gaat er een extra laagje kleding aan en wandel ik in het winterzonnetje naar de supermarkt. Heerlijk!

Met dit winterweer is het bij ons thuis vechten om de quiltjes. En dan vooral de flannelen quiltjes. Ik heb er 4 liggen dus je zou zeggen voor elk 1 quiltje. Maar niets is minder waar. Want er is eentje zwaar favoriet bij ons allemaal. Ik maakte deze quilt zo'n 6 jaar geleden:


en dit is de achterkant


Een lekkere royale quilt om 's avonds mee op te bank te hangen. De overige 3 quiltjes zijn het fotograferen niet waard! Die zijn inmiddels zo versleten en verwassen.

De afgelopen dagen word ik achter de vodden gezeten om al die andere flannellen quilts nu maar eens af te maken:



Ik heb inmiddels 16 blokken klaar. Nog acht te gaan! Of deze quilt:




Ik moet nog zo'n 15 harten festonneren en dan kan ik gaan sandwichen. Maar ja, dan kom je weer leukere werkjes tegen. Zoals deze bv:



Mijn kleine Action koffertje vol met geknipte wiebertjes. Om ooit een seven sister quilt van te maken. Hij ligt praktisch helemaal voorgeknipt. Ik hoef 'm alleen nog maar in elkaar te naaien. Een lekker werkje voor op de bank toch?

En.....het is prima weer om lekker binnen te blijven. Of ga ik nog iemand in Vijfhuizen zien?