zaterdag 28 januari 2012

Van alles wat!

Het is ruim een week geleden dat ik een logje schreef. Nee...ik ga niet klagen over hoe druk ik wel niet ben. Want mijn schoonmoeder zegt altijd 'je bent zo druk als dat je het zelf toelaat'. En de wijsheden van een 83-jarige zijn natuurlijk altijd waar! Al kun je natuurlijk bar weinig doen aan een zoon die plots aan zijn knie geopereerd moest worden waardoor Mamataxi volop in bedrijf is.

Hoe dan ook, ik heb weinig tijd gehad om mijn eigengemaakte plannen te realiseren. Maar laat ik tevreden zijn met hetgeen wat ik wel heb gedaan. Want kijk....de kippen liggen gestreken te wachten op een paar festonsteekjes:


Ziet er best gezelig uit toch?

En ik ben weer met iets nieuws begonnen. Iets kleins om even uit te proberen:



Dat betekent 's avonds op de bank lekker plakken en domweg steekjes naaien. Nergens op letten maar gewoon gaan met die banaan. Het gaan denk ik maar 4 blokjes worden. Als ik het nou heel leuk blijf vinden dan wordt het misschien wel een grotere quilt. De stofjes komen trouwens uit de prachtige serie Etchings van Moda.

Ik heb ook nog een achterkantje voor mijn Truusjes gevonden. Gewoon in mijn eigen voorraad. Paste precies en staat nog gezellig ook nog! Dus die kan gesandwiched worden. Werk genoeg!

Vanavond is het WK Sprint (schaatsen) op tv. Eens kijken of het me lukt om met de ogen open een paar steekjes te maken in plaats van de binnenkant van mijn ogen te bekijken!

Ik wens iedereen een zonnig en winters weekend toe!

dinsdag 17 januari 2012

Geboren!

Een vierling genaamd Sunbonnet Sue!



Ik vind het erg leuk om deze Suetjes te maken maar ik denk dat het hierbij blijft. Ik ga een geschikt achterkantje uitzoeken deze heel snel afmaken.

Het patroontje komt overigens uit dit boek:


Ik heb mezelf afgelopen weekend een cadeautje gegeven! Geen lapjes maar een ovale quiltring. Hij stond al langer op mijn lijstje:



Zo handig voor het quilten van randen. Ik heb 'm nog niet uitgeprobeerd en ik twijfel of dat de komende dagen er wel van gaat komen. Want het is druk hier in huis. Maar we zullen zien.

Ik ben overigens wel met een nieuw project begonnen. Door quiltland waait niet alleen een huisjeswind maar ook kippen zie ik heel veel voorbij komen. Ik had nog een patroon van Meme  (klik) liggen maar die vond ik qua kleurgebruik veel te somber. Ik ga nu mijn eigen draai aan de quilt geven. Dit is het begin;



Ziet er best gezellig uit toch? Deze kippen moeten hard rennen om nog voor de Pasen te kunnen hangen maar ik ga een poging wagen!

vrijdag 13 januari 2012

Rommel-maar-wat-aan-weken

Daar lijkt het wel een beetje op! Ik kan mijn draai nog niet echt vinden in 2012. Ondanks alle goede voornemens stranden heel veel plannen en plannetjes. Maar ach...ik maak me er maar niet druk om! Komt vast allemaal goed.

Na rijp beraad met mezelf heb ik besloten om de babyblocks toch een beetje groter te maken. Toen ik de zijkantjes eraan ging maken leek het opeens een heel nietig lappie. En ik houd niet van nietige lapjes om onder te liggen. Dus ben ik wel ijverig aan  het wiebertjes knippen geweest. Te zijner tijd zien jullie de babyblocks in een groter formaat wel weer voorbij komen.

Toen ik gisteren een beetje doelloos op mijn werkkamer zat bedacht ik me opeens dat ik wel een nieuw project zou kunnen starten. Waarom ook niet? Er liggen er zo'n 20 te wachten om ooit een keertje te worden gemaakt. Maar ach....je moet jezelf te vriend houden nietwaar.
En (nadat ik heel sportief een uurtje was wezen zwemmen) vond ik dat ik wel een beloning verdiend had. Dus hup...rol freezerpaper gepakt, stofjes erbij genomen en tekenen en knippen maar.

En voordat je weet krijg je op je werkblad zo'n chaos:


Zien jullie al wat het gaat worden?



Dit is een originele patroon. Maar mijn kleuren zijn heel anders. En bovendien krijgt Truusje bij mij mooie kantjes op de jurk en hoed. Ik ga niet voor niets in Italie altijd op zoek naar kant en fournituren winkeltjes. De mooiste dingen kom je daar tegen. Ik heb dan ook bergen voorraad kant en band. Voor ooit zullen we maar zeggen.

Voorlopig ga ik even 4 blokken maken en dan zie ik wel verder. De stapel naast de stoel moet ook niet teveel gaan groeien!

zaterdag 7 januari 2012

Van alles wat!

Allereerst wil ik natuurlijk iedereen nog een fantastisch 2012 toewensen. Ik wens iedereen het hele jaar door het allerbeste dus ik vind dat deze wensen nog prima op z'n plaats zijn. Laten we er met z'n allen een prachtig, creatief maar bovenal gezond jaar van maken.

Ik mag wel zeggen dat ik in het nieuwe jaar nog niet stil heb gezeten. Natuurlijk was de vakantie voorbij dus werken, poetsen, wassen en boodschappen doen zijn weer orde van de dag.
Omdat de kinderen nog wel vakantie hadden was het taxibedrijf hier ook volop operationeel. Maar tussendoor heb ik toch het nodige kunnen doen.

Mijn laatste doelstelling van 2011 was om het middengedeelte van mijn babyblocks af te krijgen. Dat is niet helemaal gelukt:


Het rechtmaken van de zijkanten moet nog gebeuren maar daar heb ik inmiddels een start mee gemaakt. Het middenstuk is ruim 1 bij 1 meter. De bedoeling is dat er nu een brede rand met hexagonnen omheen komt. (Er staat een soortgelijke quilt in het laatste boek van An Moonen). Natuurlijk ook allemaal van scraps gemaakt. Daar gaat ook nog de nodige tijd inzitten...ik moet immers nog beginnen met het maken van de hexagonnen. Gelukkig staat er geen geweer naast mijn stoel!

Mijn 1e doel voor 2012 is om de hartjesquilt doorgepit te krijgen. Ik ben inmiddels goed op weg. Kijk maar;


Als een quilt namelijk om deze manier achter mijn stoel beland dan betekent dat dat er aan gewerkt wordt. Als hij netjes opgehangen over het quiltrek hangt dan is het foute boel.
Wellicht is het jullie ontgaan maar gisteren is het EK Schaatsen begonnen. Ik vind het heerlijk om sport op tv te kijken en tegelijkertijd te handwerken (ik kan deze zomer mijn hart ophalen met een EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen). Tijdens de 500m en 3000m voor de vrouwen heb ik alle hartjes rondom gequilt. De bedoeling is dat er nu nog een patroontje inkomt. Daarvoor ben ik druk aan het tekenen zodat ik vanmiddag tijdens het schaatsen weer heerlijk kan gaan quilten:



Geinig patroontje hè? Ik vond het wel toepasselijk. Het betekent nog wel veel werk aan de winkel maar dat geeft niet. Er komt ook nog een WK Schaatsen!

Voor wat betreft het huisjesvirus wat door quiltland waait; dat heb ik eventjes in de ijskast gezet. Ik ga wel huisjes maken maar wanneer weet ik nog niet. Er liggen ook nog zoveel andere projecten die een keertje af moeten of waar ik nog aan wil beginnen. Tussendoor een huisje kan natuurlijk altijd en wie weet wanneer ik de scrapbakken tevoorschijn tover krijg ik wel de kriebels. Ondertussen volg ik wel alle bouwperikelen op de vele blogs hoor! Veel te gezellig om langs te gaan bij iedereen.

Maar voor nu ga ik eerst mijn koffie opdrinken terwijl hier de regen tegen de ramen klettert. Heerlijk!